Annons
Nyheter

Götesson vann fälttävlan i Skåne

Nyheter • Publicerad 12 maj 2006

RIDSPORT, FÄLTTÄVLANElin Götesson, Ölands Ryttarförening, vann årets andra fälttävlan i Vinslöv på söndagen.Premiären gick av stapeln föregående helg på Udden utanför Kalmar. Vintern har gjort att tävlingarna för året kommer igång sent, men för Elin och hennes häst Be My Access verkar det inte ha betytt något negativt.

Vinslövs Ryttarförening bjöd i helgen in till årets andra fälttävlan, på lördagen för ponnys och på söndagen för storhäst. Ölands RF hade två ekipage på plats, dels Carina Johansson från Jämjö på hästen Rosano, dels Elin Götesson, Äpplerum/Flyinge, på hästen Be My Access.

Annons

De startade i fälttävlan lätt klass, Elin gick ut tidigt på söndagsmorgonen som nummer åtta av 29 startande ekipage i sin avdelning. Redan från första grenen, dressyrmomentet, låg Elin etta efter en mycket bra ridning på den unga hästen som hon själv har lärt upp och tränat från grunden.

Även hoppningen gick utan problem och Elin ”nollade”. Återstod gjorde terrängritten över fasta hinder och inte heller den ställde till några bekymmer vare sig för Acce eller Elin – båda är envisa och hungriga på bra resultat. Resultatet i de tre delmomenten dressyr, banhoppning och terrängritt ledde till seger.

Tradition

Vintern har varit lång och den tidiga våren har varit alltför blöt för att fälttävlingarna skulle kunna komma igång som brukligt är.

Redan under påsken har det i många år varit tradition att Gärds Ryttarförening utanför Kristianstad har inlett säsongen. Nu blev det istället Vinslöv som kom först av tävlingarna i Skåne, men redan om två veckor – Kristi Himmelsfärdshelgen – väntar den traditionstyngda Gärds-tävlingen. Elin Götesson och Acce kommer att starta och ambitionen är naturligtvis att placera sig i toppen också då.

Carina Johansson och Rosano placerade sig i mitten av resultatlistan efter ett olyckligt stopp på terrängritten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons