Annons
Nyheter

Glädjetårar för nya tennisbanor i Stora Rör

Nyheter • Publicerad 30 juli 2007

FOTBOLL

Rösten brast för ordförande Annika Forsgren och tårarna rann nedför hennes kinder när hon fick förkunna att Stora Rörs tennisbanor nyöppnats. Med hjälp av 80 nya andelsägare kunde detta bli möjligt.

Annons

– Det är känslan att folk har engagerat sig, det är ingenting vi tagit för givet, säger Annika efter invigningens slut.

Stormen Gudrun och vilt växande rötter från träd i närheten blev nådastöten för Stora Rörs gamla tennisbanor. Stora Rör stod därmed utan banor.

Med hjälp av 320 000 kronor från 80 andelsägare och många, många arbetstimmar står nu de nya banorna klara. Och att de är efterlängtade märks redan.

– Det är proppfullt på banan, beläggningen är total, säger Annika Forsgren som är en av de drivande bakom projektet.

Det var också hon som tog kontakt med Birger Hammar som fick frågan om att klippa det ceremoniella bandet. Birger, nu 88 år gammal, var med under den tidigare storhetstiden för tennisen i Stora Rör under 50- och 60-talet och berättade under sitt tal om byns tennishistoria som Birger vet allt man behöver veta om.

Vad är det som har gjort att tennisen är så pass stor i Stora Rör?

– Tradition! Det kom mängder av tennisentusiaster hit förr i tiden och bodde på pensionatet. Banan är öppen för alla och det går alltid att hitta en partner på samma nivå, säger Birger som själv slutade med tennisen för två år sedan, då 86 år gammal.

Med öppningen av tennisbanorna kan nu Stora Rör återigen serva alla sina invånare med fina spelmöjligheter. En dröm som blivit sann för Annika Forsgren och resten av styrelsen

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons