Nyheter

Gamla HV-lirare i Ölands HC:s första match

Nyheter • Publicerad 7 februari 2008

ISHOCKEY

Den 8 mars ska nystartade Ölands HC spela sin första match någonsin, då man tar sig an Tre Kronor Oldtimers i en uppvisningsmatch i Kalmar.

Men man gör det endast med en egen spelare.

Resten av laget är nämligen gamla lirare från HV71 som hyrs in för att representera ÖHC.

– Vi har inte den kunskapen än och Tre Kronor ville ha en riktig match innan de sticker iväg på VM i Kanada, förklarar ÖHC-basen Bengt Bergkvist.

Så matchen i Iffehallen i Kalmar blir med andra ord ett oldtimers-möte mellan SM-guld-vinnare från HV71 och legender från Tre Kronor.

– Alla som spelar i Tre Kronors Oldtimers har tagit VM- eller OS-guld, det är den meriten man måste ha, berättar Bergkvist, som berättar att bland andra Börje Salming, Håkan Loob och Bengt-Åke Gustafsson kommer att dyka upp i Iffehallen.

I Ölands HC:s uppställning är det alltså idel HV-klassiker, förutom reservmålvakten Tobias Johansson, som är ÖHC:s enda egna spelare i matchen.

Hur har då Ölands HC fått till stånd ett sånt här evenemang?

– Mycket tjat, hehe... Och det är inte gratis.

Nej, hur finansierar ni det?

– Genom biljettförsäljning och sponsring.

Ni har bara en spelare med i den här matchen. Hur har ni det egentligen med spelartruppen inför den tänkta premiären i höst?

– Jag är inte ett skit orolig. Många ringer spontant och är intresserade och vi är ett 70-tal medlemmar. Och efter den här matchen hade vi tänkt samla ihop alla intresserade.

”VISA ATT VI FINNS”

Till september/oktober i år ska Ölands HC:s mobila rink stå klar enligt Bergkvist och då ska också klubbens representationslag samt 10-årslag göra debut i seriesystemet.

Vad betyder den här oldtimers-matchen i mars egentligen för Ölands HC?

– Det är för att visa att vi finns och att vi jobbar hårt för att få en arena. Både Mörbylånga och Borgholms kommun är ju intresserade av en arena, men ingen vill ju betala.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.