Annons
Nyheter

Galadags på Öland: ”Vi vill lyfta fram idrottarna”

Nyheter • Publicerad 14 oktober 2007

ÖLANDS IDROTTSGALA

I början av november blir det galet på Öland. Det är nämligen dags för Ölands Idrottsgala 2007 i Borgholm.

Annons

– Vi har diskuterat idén under några år, vi vill på det här sättet lyfta fram idrottarna och föreningsverksamheten uppmärksamma dem lite mer, säger Jörgen Petersson, marknadschef på Ölandsbladet.

Ölandsidrottarna har på senare inte bara visat framfötterna på en nationell nivå, utan även internationellt. Högby IF-löperskan Ida Nilsson, skadad under 2007, har exempelvis tillhört världens 15-20 bästa 3 000 meter-hinder-utövare under några års tid. Friidrottskollegan Nicklas Wiberg har också börjat röra på sig på den internationella scenen.

CHAMPIONS LEAGUE

Fotbollsmässigt har Mörbylånga GoIF-produkten Daniel Mobaeck spelat i blågult under den sedvanliga vinterturnén och även fått visa var han går för i Champions League med sitt Elfsborg. Det är framgångar som dessa som har fått idrotts-Öland att fundera i galatankar.

– Vi har diskuterat idén under några år, vi vill på det här sättet lyfta fram idrottarna och uppmärksamma dem lite mer, berättar Jörgen Petersson, som med Ölandsbladet står bakom arrangemanget tillsammans med Ölands Idrottskrets och Sparbanksstiftelsen Öland.

Idrottsgalan uppmärksammar individer och klubbar knutna till ö-kretsen för deras prestationer under 2007. Varför en gala just nu?

UTMÄRKT TILLFÄLLE

– I år är ett utmärkt tillfälle eftersom det är första gången Öland har fått ett elitlag i klubbsammanhang i och med Färjestaden IBK:s intåg i superligan. Ölands Idrottskrets fyller dessutom 70 år och Ölandsbladet firar 140, förklarar Jörgen Petersson.

Hur ska galan se ut?

– Vi har ju kollat galorna på tv, men det här blir ju mindre – i en öländsk tappning. Galan startar med en bankett och avslutas med underhållning av ett av Sveriges tyngsta coverband Farbror Fläsk.

Annons

Förväntningar på det här initiativet?

– Ja, galan kommer att bli årligen återkommande. Sedan hoppas man ju att så många aktiva och ledare som möjligt sluter upp och har en trevlig kväll.

Några ess ur rockärmen?

– Ess och ess. Henrik Rydström och Tobias Carlsson kommer ju och delar ut priser som förhoppningsvis ett par allsvenska mästare. Vidare kommer fotbollsfrun Malin Wollin, gamle ex-allsvenske Nicklas Karlström och Kay Wiestål, som är årets ölänning, att agera prisutdelare. Vi får heller inte glömma konferenciern Fredrik Berling. Han var och invigde Zlatans fotbollsgård i Rosengård nyligen.

ETT GÄNG PRISER

Ett gäng priser delas ut. Årets idrottsprestation är galans tyngsta och där tar vinnaren hem en check på hela 25 000 kronor. Nicklas Wiberg, Kim Nilsson, Katarina Torstensson, Magnus Gustafsson, Färjestadens IBK och IFK Borgholm har alla chans på det penningstinna priset. Omröstningen är redan i full gång.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons