Nyheter

Framgångar för BBK:s boxare

Nyheter • Publicerad 20 februari 2008

BOXNING

Det gick bra för boxarna i Borgholms BK i helgen. Två segrar och en förlust blev resultatet från helgens tävlingar.

Andreas Prins kan numera kalla sig sydsvensk mästare i 91-kilos klassen. I helgens boxningstävlingar var han direkt kvalificerad till finalen, vilken han även vann på ett övertygande sätt.

– Andreas boxades väldigt bra så det var roligt för honom att han fick vinna och alla timmarna i lokalen gav betalt, säger Borgholms BK:s Alex da Silva.

VANN PÅ KNOCK OUT

Även för Simon Agmell gick det bra. I hans debutmatch vann han över sin motståndare på knock out och var klar för final. Där blev hans motståndare dock för stark.

– Simon imponerade verkligen. Han boxades bra i båda matcherna men i finalen hade han lite problem med sin motståndare, säger da Silva.

VÄGDE FÖR MYCKET

Den tredje borgholmsboxaren som åkte med var Markus Jonsson men han fick dock aldrig boxas.

– Han vägde för mycket och han och jag gillar inte att basta bort ett par kilo på så unga killar under så kort tid som vi hade på oss. Dessutom är han lite för kort för att jag ska våga plocka upp honom en viktklass, säger da Silva som trots allt var mycket nöjd med sina andra två boxare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.