Nyheter

Fotbollsprofil sjua i golftävling

Nyheter • Publicerad 9 juni 2006

GOLFNär den sjätte upplagan av Ölands Bank Invitiational spelades på Ekerum GK bjöds det på ett strålande sommarväder och förutsättningarna för golf kunde inte vara bättre.För första gången hade också de spelare som lyckades bäst under dagen chansen att gå vidare till en regionfinal. Tar man sig långt där hägrar en stor final i Spanien.

Thomas Nilsson var en av tävlingsledarna på plats. En annan tävlingschef, Anneli Karlsson, fick i sista stund kasta sig ut i en boll med IFK Borgholm-målvakten Nicklas Medberg och Grönhögens Kenneth Forsman efter ett sent återbud från en av deltagarna.

Thomas Nilsson fick dock snällt stå kvar vid första tee på Långe Jan och hälsa de inbjudna gästerna välkomna.

– Det här är ett bra sätt att träffa varandra och skapa kontaktnät, berättar Nilsson.

Fotbollsprofil

Femtio deltagare hade denna gång bjudits in till tävlingen för att spela poängbogey (alla spelar mot sitt eget handicap) på Ekerum. Tävlingen är nu alltså inne på sitt sjätte år och har under dessa år alternerat med att spela på Ölands GK, Saxnäs GK, Grönhögen Golf och Ekerum.

En av de slagfärdiga profilerna var alltså Borgholmskeepern Nicklas Medberg som precis börjat spela golf och därmed gjorde sin första start i tävlingen.

– Jag hade ju planer på att sluta med fotbollen i höstas och då tänkte jag att jag kunde börja med golf istället. Nu blev det ju inte så att jag slutade, men golfen kan vara kul att ha i framtiden när fotbollsskorna läggs på hyllan, förkunnar Nicklas som i golfsammanhang representerar Halltorps GK.

Suveränt samkväm

Nu leker fotbollslivet för Medberg efter att Borgholm börjat rada upp segrar och även golfen såg ut att gå bra när ÖB-sporten fick följa med bollen med Medberg, Forsman och Karlsson på det 13:e hålet.

Medberg var dock inte nöjd med starten efter att första hålet gått riktigt dåligt. Men om tävlingen hade han dock mycket gott att säga.

– Det är ju suveränt att få träffas på ett sånt här sätt och golf är en mycket skön avslappningsform. Däremot tycker jag kanske inte att poängbogey är den roligaste tävlingsformen. Slagtävling hade passat bättre.

Final i Spanien

För de bästa spelarna i tävlingen fanns alltså en plats på spel i regionfinalen i Kalmar i september. Vinnarna där ska få tävla i en rikstäckande final i Spanien med folk från regionkval runt om i landet.

Denna möjlighet att avancera var alltså ny för i år, men var nog för deltagarna mer av en krydda än det stora målet de kämpade mot. För dem räckte det nog bra med det fina vädret.

Halltorps Helena Jotarv vann tävlingen, fotbollsprofilen Medberg slutade sjua. Helenas seger markerade den första för en kvinna i tävlingens sexåriga historia.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.