Annons
Nyheter

Första poängen för BK Fåken

Nyheter • Publicerad 12 november 2008

BADMINTON, DIV 3

Oavgjort mot både mot Älmhult och Halmstad. Det var reslutaten när BK Fåken tog sina första poäng i årets division 3.

Annons

– Vi är rätt så nöjda. Tanken var att vi skulle ta två poäng idag, men kanske inte på det här sättet, säger Mikael Tornemo – tränare i Fåken.

BK Fåken var värd när Älmhult och Halmstad kom på besök till Färjestadens Sporthall för seriesammandrag i division 3. I den första matchen för dagen, mot Älmhult, hade Fåken segervittring. Men man förlorade den avslutande mixed-dubbeln och fick nöja sig med oavgjort – 4-4 i delmatcher.

RUTINERAT MOTSTÅND

I den andra matchen stod Halmstad för motståndet. Ett lag som bara för några säsonger sedan spelade i elitserien. Rutin i massor alltså. En rutin som Maria Orthagen fick en rejäl dos av. I damsingeln förlorade Orthagen i två raka set.

– Jag var inte beredd alls i första. Jag fick inte igång fotarbetet som jag hade velat och missade för många bollar.

Damsingeln var Orthagens sista insats för Fåken. Hon bor sedan en tid tillbaka i Umeå för att studera till sjukgymnast och kommer hädanefter att spela med en norrländsk klubb.

VAR EN RIKTIG RYSARE

Herrsinglarna lyckades bättre. I en riktig rysare, där andra set slutade 28-26, stod tillslut Fåkens Emil Wastesson som segrare. Wastessons seger innebar att Fåken hade pole position inför den avslutande mixed-dubbeln. Samma förutsättningar som i Älmhultmatchen alltså. Men Anna Svensson och Simon Erlandsson kunde inte stå emot Halmstads snabba och aggressiva spel.

– Vi gör så gott vi kan. Men de är på hugget framme vid nät hela tiden, konstaterar Simon Erlandsson.

– Helt ok, säger Anna Svensson. Men vi ger dem för många upplägg och lätta poäng.

Annons

INTE ALLTFÖR BESVIKEN

Oavgjort igen. Men coach Tornemo var efteråt inte allt för besviken.

– Vi trodde på två poäng idag. Men jag hade kalkylerat med full poäng mot Älmhult och noll mot Halmstad. Nu blev det en i varje istället och det är jag rätt så nöjd med.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons