Nyheter

Förnyat hopp för borgholmsbowlarna

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2008

BOWLING

IFK Borgholms bowlingsektion kan troligen tävla och träna vidare på Harrys.

– Tillsammans med fastighetsägaren tittar jag på om bowlingen kan träna en gång i veckan och spela sina matcher trots att anläggningen är helt stängd, säger konkursdrabbade Richard Teern.

Konkursen för Harrys i Borgholm var ett dråpslag för bowlarna i IFK Borgholm, plötsligt var såväl träning som seriespel under hot. En viss respit fanns i att bowlingen tack vare bowlingavtalet med Borgholms kommun hade öppet till och med den sista september. I dag möts bowlarna av en ”stängt”-skylt.

Ölands mest kände ICA-handlare och spindeln i nätet när det gäller framtiden för Harrys räknar dock med att IFK Borgholm kan tävla vidare.

– Tillsammans med fastighetsägaren tittar jag på om bowlingen kan träna en gång i veckan och spela sina matcher trots att anläggningen är helt stängd. Men det är inte gratis att starta upp och det blir i så fall träning en timme i veckan plus matchspel och inget mer. Går allt som de ska kan de träna i morgon (i dag, torsdag, reds anm), säger Richard Teern.

Korpen knackar på dörren och hade tänkt dra igång under oktober – kan de det?

– Nej. Inte för stunden. När jag, fastighetsägaren och banken är överens och kommunen och kommuninvånarna sagt sitt kan Korpen komma in igen, men inte nu. När går inte att svara på, det finns ingen tidsplan. Det kan bli när som helst och det kan bli den 1 december.

Samtidigt har Richard Teern lagt bud på Harrys konkursbo.

– Om konkursförvaltaren säljer till mig äger jag allt i anläggningen och därmed får jag ett helt annat handlingsutrymme, det blir lättare att sälja eller att driva själv.

Kjell Åke Rosvall, ordförande förr bowlarna i IFK Borgholm, vågar inte andas ut helt.

– Jag har inte fått klartecken, men kommer ett sådan vilket jag hoppas och tror löser det våra problem den här säsongen i alla fall. Sedan får vi väl se vad som händer, jag tror ju inte att anläggningen försvinner från Borgholm.

Nästa hemmamatch för IFK Borgholm är den 12 oktober mot Olofström.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.