Annons
Nyheter

Emelie vill gympa på heltid

Nyheter • Publicerad 1 mars 2007

GYMPING

Glada energiknippet Emelie Petersson vill få fler att träna gympa som hon tycker är det roligaste som finns. För tillfället leder hon två pass per vecka, ett i Rälla och ett i Borgholm, men drömmen? Jo, det är att kunna syssla med gympa på heltid.

Annons

Att Emelie började med gympa förklarar hon själv med att hon alltid varit intresserad av idrott och dans.

– Min familj är dessutom väldigt sportintresserad, berättar 23-åringen.

På gymnasiet började hon på programmet dans och teater i Kalmar, men tog en paus för att åka till Norge och jobba. Ganska snart återvände hon hem till Borgholm som hon trivs så bra i.

BLODAD TAND

Emelie började själv på gympa i Borgholm, men fick en förfrågan av kursledaren om att gå en ledarutbildning på tre dagar i Göteborg och tackade såklart ja. Det var tre intensiva dagar, med aktiviteter 8-10 timmar om dagen.

– Jag fick lära mig allt möjligt som har med gympa att göra. Det var bland annat aerobics, musiksammansättning, ledarskap och fysiologi, berättar Emelie.

Kursen hon gick leddes av ett par som tidigare tävlat i aerobics och varit nordiska mästare inom samma sport. Själv har Emelie inget intresse av att tävla utan tycker det är roligast att leda träningspassen. Efter den första kursen fick hon blodad tand och åkte även på en en dags inspirationskurs i Uppsala. Så två diplom har hon hittills samlat på sig och det lär bli flera.

– Jag kommer gå fler kurser, så länge de inte hålls för långt bort, säger denna hemmakära Borgholmstjej.

HELTID ÄR DRÖMMEN

För tillfället leder Emelie två gympapass i veckan – det ena är i Borgholm, det andra i Rälla. Hon skulle vilja hålla i fler och gärna med mer dans, men just nu hinner hon inte med fler pass eftersom hon även jobbar på restaurang i Borgholm.

Annons

– Drömmen är ju att kunna hålla på med gympa, dans och aerobics på heltid och även lära mig mer om näringslära som också är väldigt intressant, berättar Emelie entusiastiskt.

Till sina gympapass har Emelie hämtat inspiration från kurserna hon gått, men det mesta har hon satt samman själv. Hon bedömer sina pass som basic, det vill säga det krävs inga förkunskaper om steg eller rörelser. Men hon tycker själv att de är väldigt fysiskt krävande och man förbränner mycket kalorier.

– Jag vill verkligen att man ska tycka att mina pass är roliga att gå till, jag har själv väldigt skoj och väljer musik som jag tycker lättar upp och är lätt att röra sig till, säger Emelie.

LI TROGEN

Hon poängterar att man ska vara noggrann när man lägger upp ett pass, gör man fel så kan det vara rentav skadligt för kroppen. Kvällens pass har lockat ett 20-tal personer till Rällahallen. Deltagarna är väldigt glada över att Emelie kör sina pass, nu för andra terminen i rad.

– Jag missade inte ett enda av hennes pass under förra terminen, säger Li Hultman som är en av de troget tränande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons