Annons
Nyheter

Coachsuccé direkt för Fredrik

Nyheter • Publicerad 21 februari 2007

TENNIS

Tennisstjärnan Sofia Arvidssons beslut att satsa öländskt slog väl ut direkt. Genom sin första tävling tillsammans med nye tränaren, Färjestadenssonen Fredrik Lovén, gick hon fullständigt obesegrad och vann därmed Boston Scientific Pro Women’s Classic i både singel och dubbel.

Annons

50 000-dollarsturneringen med det långa namnet avgjordes i St Paul, Minnesota, och efter att ha finalbesegrat Olga Govortsova med 2-6, 6-1, 6-4 tog Sofia hem singelturneringen och 35 nya WTA-poäng. Dubbelturneringens final vann hon och italienska partnern Serra Zanetti med 7-6 i tredje, avgörande set.

– Det har fungerat bättre och bättre hela veckan och det viktigaste är att jag fått stå på banan mycket i matchsituation och dessutom vinna. Jag har ju känt att det funkat på träning en längre period och nu är det skönt att få ut det även i match, säger Sofia till tennis.se.

SKA FÖRSVARA

Nästa vecka åker Lovén/Arvidsson ner till Memphis där Sofia ska försöka försvara titeln i stadens WTA-turnering. För exakt ett år sedan vann hon där sin första WTA-titel i karriären och därmed fick hon de 175 poäng hon nu ska försöka försvara.

– Det blir kul att komma tillbaka och det viktigaste är att jag är på rätt väg och har hittat spelet, poängen spelar inte så stor roll faktiskt, säger hon.

SERVEN FUNKAR

Fredrik Lovén är alltså hittills obesegrad som coach för Sveriges bästa tennisdam och han tycker att hon spelat bättre och bättre.

– Jag har tränat med henne varje dag och det har sett bra ut. I matcherna lite spänt till en början men bättre varje dag och hon har vuxit och tagit för sig efter hand. Semifinalen var överlägset bäst och förstaserven har funkat bra rakt igenom, berättar Fredrik Lovén till tennis.se.

I Memphis 175 000-dollarstävling i kategorin ”Tier III” möter Arvidsson i första omgången Ekatarina Bychkova.

ÖB-SPORTEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons