Nyheter

Cecilia leder i halvtid - Maria missade cutten

Nyheter • Publicerad 29 september 2006

GOLF, EKERUM LADIES MASTERSEfter en 68-runda i går, fyra under par, tog Europatourproffset Cecilia Ekelundh ledningen i Ekerum Ladies Masters.Lisa Hed, tre slag under, och ett koppel spelare på –2 skuggar ledarinnan efter två ronder.

Sölvesborgsspelaren inledde med en bogey, men stod för två birdies på det sjätte respektive sjunde hålet. Efter ytterligare tre birdies under sista nio, så kunde Ekelundh således plita ner en 68:a i scorekortet, vilket också var dagens bästa notering i det vackra och varma höstvädret.

Lisa jagar

Närmast efter Ekelundh jagar Gullbringas Lisa Hed. Hed, förra veckans Telia Tour-vinnare, gick in på –1 för dagen.

Sex spelare är i sin tur endast ett slag bakom Hed inför de avslutande rundorna. Amatörerna Hanna-Leena Salonen och Anna-Karin Salmén, för övrigt första dagens ledarinna, delar tredjeplatsen med Sofia Renell, Elin Ohlsson, Hanna-Sofia Svenningsson och Sanna Johansson.

Dubbelbogey grusade

Av de lokala spelarna lyckades Maria Ringdahl inte helt oväntat bäst. Maria, som har flugit in från USA för att vara med i tävlingen, antecknades för en 77-rond i torsdags och en 75:a i går – åtta över totalt.

Ringdahl hade länge kvalgränsen – sex över par – inom räckhåll, men en dubbelbogey på det svåra 17:e hålet grusade öländskans helgförhoppningar och cutten missades därmed med två slags marginal.

Färdigspelat är det också för Ekerums duo Susanna Gustafsson och Camilla Knuthson, samt Louise Ringdahl, som tävlar för Emmaboda. Gustafsson slutade på +17, Knuthson på +18 och Ringdahl på +33.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.