Annons
Nyheter

Bra division I-start av ÖRF

Nyheter • Publicerad 20 mars 2006

RIDSPORTÖlands Ryttarförening fanns på plats på söndagen när den första omgången av division I för hästar reds i Nybro.Tjejlaget från Öland var så duktiga att de red till sig en andraplats och garanterad fortsättning i tävlingen.

Det var många ryttare från hela Småland på plats i Nybro och det var endast flickorna från Ölands Ryttarförening (ÖRF) som gick vidare. Som domare/speaker jobbade Bella Rhodelind och som vanligt när Bella greppar micken så gick allt som på räls. Lagtävling var klar redan vid två-tiden och därefter reds ytterligare en klass för hästar och ryttare utanför division I.

Annons

Ölands Ryttarförenings lag bestod av junioren Elise Westerlund på gamle kämpen Eberhard, Emelie Bildh med Makarené, Åsa Torstensson på store brune Edelweiss och så ankaret i laget Katarina Nygren och Quinta Essentia.

Varsin nolla

Nu var det bara tre av tjejerna som red för laget. Innan ”Katta” och ”Quintan” skulle in på banan hade de tre andra ryttarna varsin nolla i bagaget och bättre kunde det inte bli.

När det sedan blev dags för omhoppning så behövdes inte Nygren här heller.

Vetlandas ryttare hade nollat och ÖRF hade två fyrfelare så striden avgjordes till smålänningarnas fördel.

Mats Torstensson, som tidigare år varit en klippa i laget, lämnade över sin plats till tjejerna för att istället ägna sig åt sina döttrar, en på innebandy och en på liten hopptävling på Aledal.

– Även om jag inte var där personligen så var jag jättenervös för lagets del och tänkte på dem hela tiden, men de klarade sig fint utan mig, säger Mats.

Vådlig avsittning

Lite tur ska man allt ha och det hade Åsa Torstensson på sin Electro-valack Edelweiss. Efter en felfri runda bröt jublet loss på läktaren och det tyckte Åsas häst var jätteläskigt och tog ett rejält skutt så stackars Åsa trillade helt sonika av sin kuse precis efter målgång. Hade ”avhoppet” kommit bara några meter innan hade ekipaget varit diskvalificerat.

– Tja, bara jag trillar av på rätt sida målsnöret så får det väl gå. Det hela gick så långsamt att jag nästan hann kolla in var jag skulle ramla, säger Åsa Torstensson med munter röst.

De båda sista omgångarna av serien rids en och samma helg uppe i Västervik. Då får de fem bästa lagen från Nybro dit upp och kämpa mot nya friska motståndare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons