Nyheter

Borgholm är närmare en bollhall

Nyheter • Publicerad 24 februari 2006

ALLMÄNTFör inte alltför längesedan lyfte Ölands Idrottskrets frågan om att bygga en bollhall på Öland.Efter att i torsdags ha samtalat med öns två kommunalråd kan ÖB-sporten berätta att Borgholms kommun i dagsläget ligger närmast en bollhall.– Frågan har varit levande här länge, eftersom vi har så många duktiga ungdomar och framförallt ledare, säger Lisbeth Lennartsson, kommunalråd i Borgholms kommun.

Lennartssons norra kommun håller på att få hjälp från det privata näringslivet.

– Vi har några privata entreprenörer som tagit fram olika kalkyler för en bollhall här centralt i Borgholm, berättar Lennartsson.

En bollhall skulle kunna byggas på kommunens ägo, men Lennartsson ser gärna att någon annan aktör går in och nyttjar hallen utöver kommunens idrottsföreningar.

– Man kan kanske inte nyttja hela året till idrottslivet och en sån här hall kan ju användas som konserthall, mässlokal och till läger för föreningar. Jag tror att en annan aktör säkert kan hitta många andra sätt att nyttja hallen.

Hur ser du på ett samarbete med Mörbylånga kommun?

– Ja, är Mörbylånga med på att bygga en hall i Borgholm är de välkomna, vi samarbetar ju redan inom till exempel räddningstjänsten.

Maila Lisbeth

Saga Sigvardsson, kommunalråd i Mörbylånga kommun, har inte kommit lika långt som grannen i norr, men hon är medveten om behovet av en hall.

– Redan då vi diskuterade den nya hallen i Färjestaden (Färjehallen) var det snack om en bollhall, men vi har inte pratat särskilt mycket om det i kommunen i nuläget.

– Som jag ser det borde vi ta en diskussion med Borgholm och se vad de har för synpunkter, för det här är en sån sak vi skulle kunna göra gemensamt, tillsammans med Borgholms kommun.

Men frågan om en ny bollhall har inte varit uppe för diskussion än?

– Nej, det här är bara min personliga uppfattning, men jag avser att prata med Lisbeth (Lennartsson, kommunalråd Borgholms kommun) om det här.

När hade du tänkt göra det?

– Jag hade tänkt maila henne nu omgående.

Tidigast 2008

Till våren vet Lennartsson mer om en eventuell hall ska byggas i privat eller kommunal regi, för då ska de privata entreprenörer hon pratar om presentera ett förslag till bollhall.

– Ja, förhoppningsvis till våren. Men om det blir i kommunal regi kan vi tyvärr tidigast påbörja bygget 2008, avslutar hon.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.