Annons
Nyheter

Blågul ryttarinna till Ölands RF

Nyheter • Publicerad 2 februari 2007

RIDSPORTMadelene Wikskär har valt att tävlingsåret 2007 rida under Ölands Ryttarförenings standar.

18–åriga Madelene Wikskär hade inte svårt när hon valde ny tävlingsklubb, det blev Ölands Ryttarförening (ÖRF). Tidigare har Madelene och ett gäng andra ryttare haft en egen klubb hemma på Björnö utanför Kalmar. Nu har Svenska Ridsportförbundet kommit med nya statuter för Sveriges alla ridklubbar, nämligen att om klubben inte arrangerar tävlingar så äger de inte rätt att skriva ut de obligatoriska tävlingslicenserna.

Annons

– Att jag valde ÖRF beror till stor del att jag träffat flera av klubbens ryttare ute på olika tävlingar och att jag tycker det är trevliga ryttare i ÖRF och jag känner mig välkommen dit, säger Madelen Wikskär.

Mats Torstensson ryttare och tränare i ÖRF tycker det ska bli spännande att få Madelene till klubben.

– Det är inte lätt att byta klubb och det är nog som Madelene säger, vi har träffats en del ute och haft trevligt. Till sista omgången i Division 1, som vi satsar på i år kan det vara bra med ett riktigt rutinerat ekipage, säger Mats Torstensson, och påpekar med skratt i rösten att pappa Jan Wikskär dessutom klipper sig hos Åsa Torstensson.

Väl beriden

Hemma på Björnö har Madelene flera mycket kapabla hästar, bland annat 13-åriga stoet La Fille och 15-årige Robin Z valacken Brazil Jack. Noterbart är att båda hästarna är svenskfödda, inte alltför vanligt när det gäller elithästar. Båda hästarna har tidigare ridits och tävlats av Louise Haaga uppe på Strömsholm och hästarna har gott och väl kapacitet för 150-klasser, höjder där Madelene är uppe och tävlar.

Madelene tränar mest för Arnold Assarsson som ofta är nere på Björnö och hjälper till. Fredrik Gustavsson står också på tränarlistan liksom Nina Karlsson som hjälper till med det dressyrarbete som en hopphäst så väl behöver.

Full fart

För ÖRF:s nya medlem börjar året med en rivstart och redan nu till helgen kommer ÖRF att finnas representerat på stora Elit tävlingar nere i Helsingborg. Helgen därefter bär det av till Borås och sedan är det lagtävlingar i norska Brunstedt som väntar.

Så Ölands Ryttarförenings nya tävlingsryttare har ett gediget program framför sig. Madelene Wikskär hoppas verkligen att hon ska kunna vara med och hjälpa ÖRF till fina framgångar i Division 1 och att göra klubben synlig för övriga ryttar-Sverige. Kanske något som även traktens andra klubbar kan ha nytta av när det gäller att locka tävlingsekipage till sommarens stora tävlingar här.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons