Nyheter

BK Fåken framgångsrikare än någonsin

Nyheter • Publicerad 12 januari 2006

BADMINTON

Badmintonklubben Fåken fortsätter att skörda framgångar. I helgen nådde klubbens spelare inte mindre än sex finaler när Ostkakecupen avgjordes i Västervik. Dessutom placerade sig klubben som tvåa i sammandraget.

Färjestaden fortsätter att visa sig från den ljusa sidan när det gäller vinteridrott. I skuggan av innebandyframgångarna skördar nu Fåken rejäla badmintonframgångar.

I helgen var klubben i Västervik med elva spelare för att deltaga i Ostkakecupen, en av de tio största tävlingarna i landet med deltagare från hela södra Sverige.

Tjejdominans

För Fåkens del blev det en minst sagt lyckad helg. Ölänningarna tog sig till sex finaler och plockade hem fyra klasser. I två finaler var det dessutom dubbelt Fåken.

– Det var en otroligt rolig helg, den roligaste på många år. Särskilt kul att det gick så bra för ungdomarna, säger eldsjälen Stefan Orthagen.

Framförallt imponerade Fåkens tjejer som tog storslam i U17–klassen. Emma Bartl vann där finalen över klubbkompisen Maria Orthagen och Stine Rytter slutade trea.

I damdubbel C nådde Orthagen/Bartl final men fick nöja sig med en andraplats.

– Vi har jobbat fram det här i flera år och nu börjar resultaten komma. Damsidan har varit en svaghet tidigare, men vad bra de är nu, säger Orthagen nöjt.

Dubbelframgångar

Tjejerna bidrog även till framgångar i mixeddubbel C. Maria Orthagen slutade där tvåa tillsammans med Tobias Särkelä och Emma Bartl blev trea i par med Stefan Andersson.

Dubbelframgångarna fortsatte på herrsidan. Stefan Orthagen/Simon Erlandsson gjorde där upp med Tobias Särkelä/Daniel Anzelius i finalen i C–klassen. De förstnämnda avgick till slut med segern.

Richard Karlsson och Mikael Tornemo visade också klass genom att spela hem herrdubbel B.

Vad ligger då bakom framgångarna i dubbel? Mindre singelträning och för få spelare för en satsning individuellt, enligt Richard Karlsson.

– Vi har alltid varit en dubbelklubb. I år har vi släpat efter lite på singelträningen. Vi skulle behöva träna hårdare, men har lite för dåligt med sparring. Det är lite för få spelare och vi känner varandra så väl.

Bra individuella resultat blev det dock i alla fall då Mattias Karlegrund segrade i herrsingel C med Särkelä som trea.

Fåkens lyckade prestationer räckte till en sammanlagd andraplats när klubbarnas resultat summerades. En hedrande placering då cirka 20 föreningar deltog.

Närmast väntar nu Östersjöspelen i Karlskrona. Återstår att se om framgångarna fortsätter för de öländska badmintonspelarna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.