Nyheter

16 proffs klara till Lernia Masters i höst

Nyheter • Publicerad 9 juni 2006

GOLFSexton av arton platser är nu fyllda till Lernia Masters som avgörs i september. Joakim Haeggman är det senaste proffset i raden som tackat ja.

Åtta damer och lika många herrar är klara för spel i tävlingen som avgörs på Kalmar GK, Grönhögen Golf och Ekerum Golf & Resort.

LPGA-vinnaren Catrin Nilsmark är den starkast lysande stjärnan på damsidan, men ett helt koppel spelare vill säkert blanda sig i segerstriden.

Senaste tillskottet

Linda Wessberg, i skrivande stund 13:e kvinna på Europatouren, Kalmar GK:s Åsa Gottmo, nummer 15 i Europa, och Cecilia Ekelundh, på platsen efter Gottmo, är bara tre exempel på potentiella vinnarnamn.

På herrsidan är ”Jocke” Haeggman tävlingens senaste tillskott.

Kalmarspelaren med de magiska handlederna får dock stå tillbaka i favoritskapet med en kille som Johan Edfors i startfältet.

Ryder Cup?

Edfors har redan vunnit två gånger i år på Europatouren, men det som kan hindra Kungsbackaspelaren från en Lernia Masters-start är om han kvalificerar sig till Ryder Cup.

Edfors befinner sig i nuläget på en 16:e plats på den europeiska Ryder Cup-listan. Tolv spelare får äran att lira i den legendariska tävlingen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.