Annons

Willy Björkman medverkar under Borgholmsmässan

Willy Björkman är en svensk TV-profil som är känd från Bygglov som ”fixare”. Nu ser han fram emot att åka till Borgholm för att delta under mässdagarna.
Borgholm • Publicerad 9 maj 2019
Willy Björkman bygger fågelholkar med barnen på mässan.
Willy Björkman bygger fågelholkar med barnen på mässan.Foto: Pressbild

Under uppväxten i stockholmsförorten Aspudden hade Willy Björkman Stickan Andersson som lärare. Kanske så var det en av anledningarna till att Willy i 15-årsåldern byggde en egen elgitarr och startade ett band. Willy har hunnit med mycket under årens lopp och musiken går som en röd tråd genom hans liv.

– Jag har en studio som nästan är mitt i skogen, man kan väl säga att den är rätt så nära Malmköping. Här sitter jag och kuckilurar och det har blivit mycket musik. Det händer mycket i mitt liv just nu, säger Willy.

Annons

Willy berättar att han gör mycket buskis tillsammans med Nöjeskompaniet och Jöjje Jönsson och att det är fullt upp.

Under många år arbetade Willy inom TV-produktion bakom kulisserna (som han själv hade byggt, reds anm). 2005 började Willy ses i Bygglov tillsammans med sin kollega Matte och det blev en riktig långkörare.

– När jag kommer till Borgholmsmässan så kommer jag göra lite allt möjligt. Det blir bland annat att bygga fågelholkar tillsammans med barnen som är där och eventuellt så kommer vi att spela lite grann också, säger Willy.

När Willy kommer till Borgholmsmässan har han sällskap av inredaren Agneta ”Nulle” Eriksson.

– Hon är nog en av de bästa egentligen men är alltid i bakgrunden. Vi var de första som byggde dekoren till Efterlyst och vi har byggt mycket TV-dekor tillsammans.

Willy säger att ”Nulle” är duktig på allt som har med byggnation att göra och att de kompletterar varandra bra.

– Folk tror ju att vi är gifta, men så är det ju inte riktigt.

Trots att programmet Bygglov inte spelas in längre så är det många som ser på repriserna.

Tidigare har Willy Björkman bland annat deltagit under Färjefesten i Färjestaden.
Tidigare har Willy Björkman bland annat deltagit under Färjefesten i Färjestaden.Foto: Maria Wiell

Har du varit mycket på Öland tidigare?

– Jag var där förra året och då var jag med på Allsång på Skansen i Färjestaden. Jag har inte hunnit se så mycket när jag varit där men jag tror att vi har varit där med Bygglov två gånger med olika projekt. Sen så har jag varit där med ”Nulles” dotter som lirar fiol och spelar klassisk musik, då åkte vi runt bland lite kyrkor.

Annons

Kommer du dansa något under Borgholmsmässan?

– Ha ha, nej, när jag var med i Let´s Dance så hade jag ju räknat med att åka ut första programmet. Det var nog inte på grund av dansen som jag kom trea, jag har ju aldrig tyckt om att dansa, säger Willy med ett skratt i luren.

Willy tyckte att det var rätt kul att delta i Fångarna på fortet.

– Det var under en dag, i realtid. Jag var nere hos ormarna och så minns jag att jag fick cykla på en cykel upp och ned. Det är ju inget program som jag tittar på så jag hade ju ingen riktig koll på vad som väntade.

När Willy ska berätta om det roligaste han har gjort så berättar han om Kändishoppet.

– För inte alltför länge sedan så var jag med på SVT i Duellen och tävlade mot Gunde Svans grabb, han är världsmästare på att hugga och såga och är helt galet bra. Jag fick en motorsåg och vi skulle såga av tre stockar som var typ 30 centimeter tjocka. Det var också väldigt kul.

Willy säger att han får många erbjudanden om att medverka på olika saker.

– Jag gör bara sådana saker som kan gå åt skogen på ett skojigt sätt liksom. Det ska blir lite kul, det är min grej liksom.

Att Willy är 72 år är svårt att tro. Han trivs med tillvaron och det han gör, spelar musik, bygger modellplan, spelar buskis med mera.

Nu ser han fram emot att åka till Borgholmsmässan.

– Det är värt att åka dit bara för att gå omkring där, det är mysigt på Öland och man har tid att prata med besökarna. Vi ser fram emot det och har med oss lite musikgrejer som en bonus. Vi kommer mingla omkring. Att bygga fågelholkar med barnen brukar vara jätteroligt.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons