Volvo fortsätter samarbetet med den öländska entreprenören

I december gjorde Volvo Polestar en film med kläddesignern Alexander Stutterheim som lanserades globalt. Samarbetet kommer att fortsätta.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 27 januari 2021
Alexander Stutterheim fortsätter samarbetet med Volvo Polestar.
Alexander Stutterheim fortsätter samarbetet med Volvo Polestar.Foto: Alexander Jensen

I december kunde Ölandsbladet avslöja att Volvo Polestar hade fått upp ögonen för Ölands-entreprenören Alexander Stutterheim, som grundat märkerna Stutterheim och John Sterner. Det handlade om initiativet Ullexpressen, där Alexander Stutterheim personligen kör ut beställningar av hans ullkläder till kunder i Stockholm och närförorterna nu under pandemin.

– När vi fick höra om Alexanders projekt Ullexpressen så tyckte vi att det lät spännande. Det är intressant med nya saker och det händer mycket nytt nu när många måste tänka om, berättade Nils Rylén som är nordisk marknadschef på Polestar som är Volvos satsning på el- och hybridbilar.

En reklam/dokumentärfilm spelades in och lanserades globalt i Volvo Polestars digitala kanaler. I den tre minuter långa filmen berättar Alexander Stutterheim om sin verksamhet och initiativet Ullexpressen. Samtidigt visas bilder från den öländska naturen och Alexander Stutterheims studio och butik i Borgholm.

Nu är det klart att samarbetet fortsätter.

– Jag tycker det blev jättebra och de vill göra mer på vår verksamhet. Men det är ännu inte spikat hur, var eller när. Vi får se vad som händer under våren, säger Alexander Stutterheim.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.