GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Villa förstörd i kraftig brand

En brand utbröt i ett hus på östra sidan av Borgholms kommun under måndagskvällen.
– Tyvärr kan vi inte rädda byggnaden, uppgav vakthavande befäl hos räddningstjänsten under natten.
Borgholm • Publicerad 6 juni 2022 • Uppdaterad 7 juni 2022
Genrebild: Brand i villa.
Genrebild: Brand i villa.Foto: jcarroll-images

Larmet om brand i byggnad på en gård vid Rosenborg, kom in 19:43 på måndagskvällen.

När räddningstjänsten kom fram till platsen, med flera enheter, brann det för fullt i ett hus på gården. Även polis och ambulanssjukvård larmades ut.

– Vi fick precis info om att det inte är någon som bor i huset just nu. Det bör alltså inte finnas risk för personskador men det är för tidigt att säga, konstaterar Tony Bergelind, vid Trygghets- och larmcentralen klockan 20:15.

Ingen person har förts till sjukhus från platsen, enligt SOS Alarm.

Under natten till tisdag fortgick släckningsarbetet.

– Tyvärr kommer vi inte kunna rädda byggnaden utan den får brinna ned. Vi är kvar där för att säkerställa att det går till på ett lugn och säkert sätt, säger Magnus Skyttemo, vakthavande befäl hos räddningstjänsten, vid 02.15-tiden.

Räddningstjänsten räknade då mer att vara kvar på platsen med personal i ytterligare ett antal timmar

Intill den aktuella gården går väg 925, som under flera timmar stängdes av för trafik, mellan Rosenborg och Långlösa. I nuläget råder det begränsad framkomlighet, detta väntas gälla till 08-tiden enligt Trafikverket.

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott i samband med branden.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.