Annons

”Vilda västern” – kritik mot truckers: ”Klimatsmart?”

”Vilda västern på Öland när det gäller klimat och trafikvett?”
Den rubriken har ett mejl till de två kommunalråden på Öland, i mejlet kritiseras den kommande lastbilsträffen i Löttorp.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Löttorp • Publicerad 29 september 2021 • Uppdaterad 30 september 2021
Från lastbilsträffen i Löttorp.
Från lastbilsträffen i Löttorp.Foto: Carin Svensson

250 truckers till Löttorp för träff under Skördefest – en glad tillställning för vänner av lastbilar/tunga fordon i olika skepnader, samtidigt kritiserat ur miljö- och trafiksynpunkt.

I ett mejl till Ilko Corkovic, kommunalråd i Borgholm, samt Matilda Wärenfalk, kommunalråd i Mörbylånga, ifrågasätts träffen ur just de aspekterna:

Annons

”250 truckers på Ölandsbron och 136:an? Hur är det med trafiksäkerheten och klimattänket i Kalmar län och på Öland? Är det rena rama Vilda västern? Får man göra vad som helst? Skulle vara ett passande inslag i Aktuellts pågående granskning av dieselutsläpp just nu. Har inte Kalmar län en klimatkommission? Vad gör de?”, sägs det bland annat i skrivelsen.

Mejlaren avslutar med att berätta att det är många som är oroliga över eventet och dessutom rädda för att gå ut med namn och bild och protestera.

”Erfarenheterna säger att vi som privatpersoner blir lynchade i sociala media. Därför hoppas vi på länets myndigheter, kommuner och högsta ansvariga chefer - som vi antar och hoppas tänker både på klimatet och trafiksäkerheten.”

– Det har blivit en tradition och vi startade 2011 sedan dess är det populärt och många om kommer och tittar. Att det inte gillas av någon nu det bryr jag mig inte så mycket om, säger arrangören Marcus Ottosson till Barometern och tillägger:

– Vad man än gör så är det alltid någon som protesterar.

”Erfarenheterna säger att vi som privatpersoner blir lynchade i sociala media.”
Från mejlet
Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons