Annons

Vilda i årskurs 3 vädjar till Stefan Löfven: Gråter över läxorna – Nu får hon svar

Vilda i årskurs och hennes klasskamrater gillar inte alla läxor, hon bad statsministern om hjälp och har nu fått svar.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Köpingsvik • Publicerad 18 juni 2021
Stefan Löfven har svarat på Vilda, från Köpingsviks, brev. Bilden är ett montage.
Stefan Löfven har svarat på Vilda, från Köpingsviks, brev. Bilden är ett montage.Foto: Arkiv

”Hej Stefan Löfven. Jag heter Vilda och går i trean. Jag har gråtit mycket över detta med läxor och det är inte bara jag”. Så börjar ett handskrivet brev som Vilda, från Köpingsvik, skickade till statsminister Stefan Löfven (S) slutet av maj. I brevet ondgör hon sig över alla läxor som hon och hennes klasskamrater måste göra.

”Jag ber dej ifrån djupet av mitt hjärta. Snälla gör något. Jag ber dig. Hälsningar Vilda, Ha det så bra. Du är bäst. !Extremt viktit!”.

Annons

Statsministern har nu också svarat Vilda där han har förståelse för att det kan kännas tråkigt att behöva göra skoluppgifter efter skoldagens slut. Sedan förklarar han att det är skolan och skolans lärare som bestämmer hur mycket läxor och vilka läxor som barnen ska få.

”Jag föreslår att du pratar med din lärare om du till exempel vill ha mer hjälp eller om du har förslag på hur läxorna kan bli roligare”.

Därefter berättar han att regeringen vill att alla barn som behöver läxhjälp ska kunna få det.

”Därför ger vi extra pengar till skolorna så att elever ska kunna få hjälp med sina läxor. Förhoppningsvis kan läxhjälpen göra läxarbetet lättare”.

Statsministern avslutar brevet med att önska Vilda ett riktigt härligt sommarlov.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons