Annons

"Vi vill förmedla det bästa inom formgivning, konst och antikviteter"

Ardea Konst och Antik startades 1993 av Daniel och hans pappa men allt började långt tidigare med passionen för formgivning av främst glas och keramik, men även för annan konst och för antikviteter.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 25 september 2023 • Uppdaterad 28 september 2023
Len-Mari och Daniel Johansson i Ardeas butikslokal på Storgatan 42 i Färjestaden.
Len-Mari och Daniel Johansson i Ardeas butikslokal på Storgatan 42 i Färjestaden.Foto: Privat

– Detta var vårt gemensamma intresse och vår livsnerv. Vi jobbade båda parallellt med annat spännande. Min pappa som universitetslektor och chef på en institution i Lund, och jag inom museivärlden, säger Daniel.

Alla i familjen blev efterhand intresserade och nu ägs företaget av Daniel Johansson och hans mamma Len-Mari efter pappan Kurts bortgång.

”Vi har deltagit i tidigare skördefester på Öland, men på denna adress är det första gången i en riktig butik, vilket blir jätteroligt.”
Daniel Johansson, Ardea Konst och Antik
Annons

Daniel är även konstnär med måleri i grunden men sedan 2015 även glasformgivare. Konstglaset tillverkas i Örsjö hos Micke Johansson. I grunden finns även en tjänst på Kalmar Auktionsverk.

– Ardeas lager flyttades från Skåne till en lagerlokal på Öland för några år sedan, men nu är butiksadressen Storgatan 42 i Färjestaden. Vi har deltagit i tidigare skördefester på Öland, men på denna adress är det första gången i en riktig butik, vilket blir jätteroligt. Vi vill förmedla det bästa inom formgivning, konst och antikviteter, roliga och intressanta föremål, i alla prisklasser.

Ardea Konst och Antik har även en webbsida.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons