Veterinärkrisen: ”Det ser inte jättemörkt ut”

Det finns inget bestämt datum för när distriktsmottagningen på Öland kan vara färdig, men planeringsarbetet pågår för fullt. En helg i mars får veterinärerna på Ölands veterinärstation uppbackning när Distriktsveterinärerna erbjuder sin hjälp.
Öland • Publicerad 12 februari 2019 • Uppdaterad 13 februari 2019
– Vi har ett antal veterinärer som vi har kontaktat. Inga beslut har fattats, men det finns några som tycker att det låter intressant med att arbeta på mottagningen på Öland, säger Robert Ter Horst.
– Vi har ett antal veterinärer som vi har kontaktat. Inga beslut har fattats, men det finns några som tycker att det låter intressant med att arbeta på mottagningen på Öland, säger Robert Ter Horst.Foto: Alexander Jensen

Än finns inte så mycket information kring den framtida veterinärmottagning som Distriktsveterinärerna ska starta upp på Öland i samarbete med Jordbruksverket.

– Jag kan inte ge så mycket information mer än att vi har kontakt med kommuner, med potentiella veterinärer samt de veterinärer som behöver hjälp med beredskapen, säger Robert Ter Horst som är biträdande chef för Distriktsveterinärerna.

Det är många interna processer som ska utredas innan någonting kan fastställas. Som en första konkret ansats kommer Distriktsveterinärerna till Öland en helg i mars (datumet är ännu inte bestämt) och tar över jouren för den helgen.

– Då går vi fullt in. Det är en helg där vi erbjuder vår hjälp. Därefter får vi se hur vi går vidare, säger Robert Ter Horst.

Finns det veterinärer att få tag i till framtida mottagning?

”– Det ser inte jättemörkt ut, vilket jag är glad över.”

– Vi har ett antal veterinärer som vi har kontaktat. Inga beslut har fattats, men det finns några som tycker att det låter intressant med att arbeta på en mottagning på Öland.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.