GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ventlinge ställplats har öppet året om – ”Gästerna återkommer varje år”

För cirka tio år sedan rullade de första husbilarna in på ställplatsen. Sedan dess har det kommit fler för varje år som gått.
Ventlinge • Publicerad 19 juni 2022
På Ventlinge ställplats är inga platser under 100 kvadratmeter.
På Ventlinge ställplats är inga platser under 100 kvadratmeter.Foto: Privat

Ställplatsen nu ser inte ut som den gjorde i början. Ägarna har under tiden som gått byggt efter hand, allt för att gästerna ska trivas så mycket det går.

– I dag har vi en omtyckt ställplats som gästerna återkommer varje år till och det är vi såklart väldigt stolta över. Hittills har vi ökat antalet gästnätter för varje år som gått och det ser vi som ett tecken på att vi har lyckats med att skapa en populär ställplats, säger Louise Uddenbjörk.

Hon driver Ventlinge ställplats tillsammans med sin man Ola Petersson.

Ställplatsen är öppen året om.

Ägarna har utvecklat ställplatsen så som de själva vill men har även lyssnat på sina gästers önskemål. Det är inte enbart husbilar som är välkomna, utan även husvagnar och de som vill tälta.

”Många säger att vår ställplats är som balsam för själen och att de rekommenderar den till andra”
Louise Uddenbjörk, Ventlinge ställplats
Utsikten och lugnet lockar många gäster varje år.
Utsikten och lugnet lockar många gäster varje år.Foto: Privat

På Ventlinge ställplats bor du på stora platser på gräs där alla platser är markerade samt har en siffra. Från allra första början var det en vall här så underlaget är väldigt stabilt. De minsta platserna som finns är 100 kvadratmeter.

Varför tycker ni att man bör besöka just er ställplats?

– Här njuter våra gäster av den öländska naturen, havet, fåglarna, blommorna och Alvaret. Det är verkligen en underbar plats för dem som vill komma bort från vardagens stress och njuta av lugn och ro, säger Louise Uddenbjörk.

På kvällarna går det att njuta av den vackra solnedgången som går ner över havet. Det finns en vacker stig ner till havet för de som vill gå på en promenad. En ny cykelled finns för de som kanske istället vill ta sig fram på cykel.

Lagom till sommaren har en laddstation kommit på plats.

– Det går att ladda två elbilar samtidigt. Det är främst för våra gäster, men även övriga elbilister är välkomna att ladda sin bil. Vi utökar våra solceller med ytterligare ett tak som ger cirka 40 000 kWh el per år. Så man kan säga att bilarna som laddas hos oss drivs av Ölands berömda solsken, säger Ola Petersson.

Betalande nattgäster på Ventlinge ställplats har bland annat tillgång till toalett och dusch. Det finns vatten att fylla på med, diskmöjligheter och WiFi.

Sommartid är det säkrast att boka en plats inför besöket.

– Vi får ofta höra kommentarer av våra gäster och det värmer. Många säger att vår ställplats är som balsam för själen och att de rekommenderar den till andra. Nu ser vi fram emot en underbar sommar och vi är redo att välkomna både gamla och nya gäster hit, avslutar Louise.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.