Annons

Vattnet stängs av i två öländska byar

På onsdagskvällen stängs vattnet av i Skogsby och Kalkstad. Mörbylånga kommun uppmanar de boende att tappa upp vatten innan det stängs av.
Öland • Publicerad 20 oktober 2021 • Uppdaterad 26 november 2021
Vattnet stängs av i Kalkstad och Skogsby.
Vattnet stängs av i Kalkstad och Skogsby.

Klockan 20.00 på onsdag kväll stängs vattnet av i Kalkstad och Skogsby (från kyrkan och söderut). Det handlar om en planerad avstängning av vattnet det finns ingen bestämd tid då vattnet är tillbaka.

Enligt Mörbylånga kommuns hemsida kommer vattenförsörjningen påverkas under stora delar av kvällen och natten.

Annons

Kommunen rekommenderar de boende att tappa upp vatten för hushållsbehov och att inte starta disk- och tvättmaskiner innan avstängningen.

Här saknas innehåll

Under avstängningen ska man låta kranarna vara stängda som vanligt eftersom att vattnet släpps på när arbetet är avslutat.

Efter avstängningen bör man öppna kranen försiktigt då det kan finnas luft i ledningarna på morgonen efter. Kommunen uppmanar också till att låta vattnet rinna en stund tills det blir klart.

”Om vattnet är missfärgat efter avstängningen kan det bero på att det blandas med luft eller med rost i ledningar. Missfärgningen är inte farlig. Det kan vara bra att vänta med vittvätt direkt efter avstängningen.”

Här saknas innehåll

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons