Annons

Vattenläcka – ”Tvingas stänga av vattnet”

Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Stora Rör • Publicerad 7 juni 2021
Det har inträffat en vattenläcka i Stora Rör.

Vid klockan 07.30 på måndagsmorgonen inträffade det en vattenläcka i Stora Rör. Borgholm Energi meddelar att personal är på plats för att reparera läckan. För invånarna i Stora Rör innebär detta att det kan förekomma driftstörningar i vattenleveransen som missfärgat vatten, sämre tryck eller inget tryck alls.

– Vi håller på med omledning av vattnet i området så att så många som möjligt ska ha vatten, området vi kommer att bli tvungna att stänga av för är ca 20-25 hushåll som det ser ut just nu. Vi kommer att gå ut med mer info när vi vet, säger Andreas Thordson, från Borgholm Energi.

Annons

Vid klockan 09.30 meddelade Borgholm Energi att de tvingas stänga av dricksvattenleveransen för boende på Vinkelvägen, Lindebovägen och Isgärdevägen 12-2, Horvastigen 1a och 2a.

Omledning av dricksvattenleverans är gjord i andra delar av Stora Rör och där kan det förkomma missfärgat vatten och sämre tryck. Även efter avslutat arbete kan missfärgat vatten uppstå.

Vid klockan 12 meddelade Borgholm Energi att vattenläckan är lagd. Efter avslutat arbete kan missfärgat vatten uppstå spola tills dessa försvinner och undvik att tvätta vittvätt under tiden.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons