Annons

Vattenläcka i Rälla – ”Det är väldigt tufft nu”

Snö och is försvårade arbetet med vattenläckan. Det tog hela dagen att hitta den men vid 20.00 kunde reparationsarbetet komma igång och vid midnatt var läckan lagad.
RÄLLA • Publicerad 5 mars 2018 • Uppdaterad 6 mars 2018
Borgholm Energi har under hela dagen jobbat med att hitta vattenläckan. Bilden är tagen från ett annat sammanhang.
Borgholm Energi har under hela dagen jobbat med att hitta vattenläckan. Bilden är tagen från ett annat sammanhang.Foto: Roland Andersson

Tidigt i morse inträffade en vattenläcka i Rälla söder om Högsrumsvägen. Borgholm Energi hade sent på måndagseftermiddagen ännu inte lyckats lokalisera läckan och påbörjat reparationsarbetet.

– Det är väldigt tufft nu för normalt tränger vattnet upp snabbt eller vi kan hämta mycket information av våra kunder. Men nu har vi inte mycket att gå på då det är en halvmeter snö och is samt att marken är genomsläpplig, säger Torgny Färm, ledningschef för VA på Borgholm Energi.

Annons

– Det är inte uppenbart var läckan är men vi genomlyssnar nätet och hoppas hitta den snart, fortsätter han.

Det är färre än tio kunder som är berörda av vattenläckan. Det handlar främst om dåligt tryck men det kan finnas de som är helt utan vattnet. De som bor närmast Rönnerum drabbas värst.

– När vi har lokaliserat läckan kommer det att bli avbrott i leveransen för kunder i området under reparationsarbetet som då blir förhållandevis kort. För de kunder som inte har vatten finns dricksvatten att hämta vid idrottshallens parkering i Rälla.

Klockan 18.25 lokaliserades läckan och vid 20.00 påbörjades arbetet med att laga den. Vattnet till kunderna i området söder om Walfrids väg och Lannsjövägens område stängdes av.

Vid midnatt var läckan lagad och vattnet var tillbaka till berörda hushåll.

– Det kan förekomma missfärgat vatten efter utfört arbete. Spola tills dessa försvinner och undvik att tvätta vittvätt under tiden. Det kan förekomma störningar under närmsta dygnet i området runt Rälla, skriver Borgholm Energi i ett pressmeddelande.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons