Annons

Vattenläcka – dåligt eller inget tryck alls

Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Räpplinge • Publicerad 4 september 2023
vattenläcka, ölandsbladet
vattenläcka, ölandsbladetFoto: Arkiv

Det har inträffat en vattenläcka. Personal är på plats och har påbörjat reparationsarbete.

Det har inträffat en vattenläcka på Vallmovägen i Räpplinge vilket även kan påverka övriga boende i Räpplinge. Borgholm Energi meddelar att personal är på plats och har påbörjat reparationsarbete.

Annons

Under arbetet kan det bli störningar i vattenleveransen genom dåligt eller inget tryck och missfärgat vatten.

Efter avslutat arbete kan det förekomma missfärgat vatten och luft i ledningsnätet. Rådet är att spola tills det försvinner och undvik att tvätta vittvätt under tiden.

Vid klockan 16.14 var läckan så gott som lagad. 15 fastigheter har haft vattenleveransen avstängt i cirka två timmar och övriga bostäder i området kan ha haft missfärgat vatten under arbetet.

– De är mer eller mindre klara. De ska återfylla så vattnet kommer tillbaka när som helst, säger Torgny Färm, chef VA Ledningsnät och Elnät på Borgholm Energi.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons