Annons

Varslade personal: Elva personer måste lämna – ”Tyvärr nödvändigt”

Länsstyrelsen i Kalmar län varslade i våras femton tjänster – nu är det klart att elva personer får lämna.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 16 juni 2021
Länsstyrelsen i Kalmar län varslade i våras femton tjänster – nu är det klart att elva personer får lämna.
Länsstyrelsen i Kalmar län varslade i våras femton tjänster – nu är det klart att elva personer får lämna.Foto: Tero Vesalainen

I mitten av april varslade Länsstyrelsen Kalmar län femton tjänster. Efter ett omfattande arbete med kretsningar, omplaceringar och fackliga förhandlingar har nu sammanlagt elva personer fått meddelande om uppsägning.

– Att säga upp duktiga medarbetare är det sista man vill göra i en kunskapsorganisation. Men åtgärderna är tyvärr nödvändiga för att få en stabil ekonomisk grund, som i sin tur krävs för att kunna fortsätta utveckla myndigheten, säger landshövding Peter Sandwall, i ett pressmeddelande.

Annons

Sex enheter berörs direkt av uppsägningar, men neddragningarna påverkar nästan alla enheter genom att ett antal vakanta tjänster inte tillsätts.

– Som arbetsgivare ska vi göra allt vi kan för att hjälpa de som berörs att komma vidare och få en ny anställning, säger landshövding Peter Sandwall, i pressmeddelandet.

Redan tidigt i omställningsarbetet inledde länsstyrelsen samarbete med Trygghetsstiftelsen, som erbjuder de uppsagda stöd och rådgivning.

– Dagens besked är en konsekvens av de varsel som gjordes tidigare. Jag är glad att det inte blev ännu fler uppsägningar. När vi inledde omställningsarbetet befarade vi att cirka 25 tjänster skulle påverkas, menar Peter Sandwall.

Tre av de elva tjänsterna ingår inte i omställningsarbetet, utan sägs upp på grund av att regeringen har ändrat systemet för utbetalning av vissa bostadsstöd.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons