unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Varnar för falska smittspårare

Region Kalmar län går ut med en varning för falska smittspårare som vill att personer som blir uppringda ska lämna ut kontouppgifter i samband med testning.
Region Kalmar län går ut med en varning för falska smittspårare.
Region Kalmar län går ut med en varning för falska smittspårare.

Det har kommit till regionens kännedom att personer i länet fått samtal från någon som utgett sig för att tillhöra smittspårningsenheten. Den falske smittspåraren har berättat att man konstaterat ett covid-19-fall och att den uppringde är i kretsen kring den smittade och ska testas.

Personen påstår att det kostar pengar att testa sig och behöver kontouppgifter för att kunna skicka testmaterial. Regionen vill varna för denna person.

Att testa sig för pågående covid-19 är alltid kostnadsfritt och länets smittspårare begär aldrig ut några kontouppgifter. Vid minsta tveksamhet om att det är regionens smittspårningsenhet som ringer, be om telefonnummer för att motringa.

quote
Personen påstår att det kostar pengar att testa sig och behöver kontouppgifter för att kunna skicka testmaterial.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)