unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Regionen varnar tonårsflickor för falsk uppringare

Region Kalmar län varnar för en man som uppger sig vara från ungdomsmottagningen som ringer till tonårsflickor och ställer intima frågor.
En man ringer till tonårsflickor och uppger falskt han är från ungdomsmottagningen och ställer intima frågor. Bilden är från ett annat sammanhang.
En man ringer till tonårsflickor och uppger falskt han är från ungdomsmottagningen och ställer intima frågor. Bilden är från ett annat sammanhang.
Foto: Arkiv

Det har kommit till regionens kännedom att i åtminstone ett fall har en polisanmälan skett efter att en flicka blivit uppringd. Regionen förklarar i ett pressmeddelande att ungdomsmottagningarna inte jobbar på detta sätt. De uppmanar de som blir uppringda att inte svara på några som helst frågor och att göra en polisanmälan.

För två år sedan förekom liknande händelser kring en man som ringde runt till ungdomar och påstod sig göra en enkät. Också i detta fall uppgavs falskt att han ringde från ungdomsmottagningen.

Läs mer