Vårkonsert – En blandning av klassiska instrument, jazz och vispop

Öland Chamber Players arrangerar för första gången en konsert under Öland Spirar och har det stora nöjet att gästas av föreställningen Vårat gäng, där en stråkkvintett ur Camerata Nordica spelar tillsammans med sångerskan Titti Sjöblom och gitarristen och sångaren Ehrling Eliasson.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 7 maj 2023 • Uppdaterad 8 maj 2023
Vårkonsert blir det i Drabantsalen på Borgholms slott den 13 maj.
Vårkonsert blir det i Drabantsalen på Borgholms slott den 13 maj.Foto: Privat

Titti Sjöblom började som tvååring att sjunga tillsammans med sin mamma Alice Babs. Redan som barn spelade hon in skivor, radio och tv och har sedan dess bara fortsatt. Föreställningen kommer bjuda på ett nostalgiskt potpurri med swing, visor och kära klassiker av bland andra Perne Paddock, Kai Gullmar, Lasse Dahlqvist och Evert Taube.

– Efter alla dessa år lyckas vi äntligen genomföra en konsert under Öland Spirar. I höstas var det första gången vi arrangerade en konsert under Ölands Skördefest, vilket blev så lyckat att vi inte kunde missa detta tillfället också. När man åkt runt hela dagen och njutit av de olika utbuden under Öland Spirar kan det vara extra skönt att sätta sig ner och njuta av lite musik, säger Anna Sandri, ordföranden Öland Chamber Players.

I vanliga fall arrangerar Öland Chamber Players enbart klassiska konserter under säsongen. Nu väntar en vårkonsert under Öland Spirar. Den 13 maj kommer de till Drabantsalen på Borgholms Slott.

” När man åkt runt hela dagen och njutit av de olika utbuden under Öland Spirar kan det vara extra skönt att sätta sig ner och njuta av lite musik”
Anna Sandri, ordföranden Öland Chamber Players.

– Därför är det extra spännande med denna konsert som har en blandning av klassiska instrument, jazz och vispop, något som tidigare bara har skett under sommarfestivalen i Annas Farm. Det kommer bli en fartfylld kväll i Drabantsalen, det kan vi lova, säger Sabina Sandri Olsson, konstnärligt ansvarig Öland Chamber Players.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.