Vår, underbara vår!
Våra bönder sår sina grödor och skördar ensilage. Kossorna släpps ut på bete. Lamm och killingar bräker. Ståtliga alpackor plirar nyfiket mot oss som tittar in i hagen.
Öland Spirar har jobbat sig in som ett förväntat evenemang på våren och erbjuder även i år en mängd aktiviteter runt om på ön.
När det gäller det kulinariska är ett bra tips att gå in där den vita kockmössan ståtar på blå skylt. Hos dem hittar du lokala råvaror, förädlade lokala produkter, lokal mat på menyn eller café med öländska godsaker. En viktig del är även att dessa ställen bevarat öländska mattraditioner så långt det är möjligt. Ett gott tips!
Öppna trädgårdar och trädgårdsföreningar lockar med inspiration och fröjder för ögat. Från norr till söder öppnas grindar in till spännande rum i utemiljöer.
Konsten spirar på Vårsalongen på Ölands Museum Himmelsberga där radbyn i sig är en attraktion. Låt dig slussas runt i historisk miljö.
Invigningen äger rum i Årets Ölandsby Källa. Där kommer dokumentärfilmaren Peter Järdehag och geologen Jan Mikaelsson på två olika sätt berätta om Källa socken. Det blir också sång där ute i den väldigt speciella miljön på Högenäs orde.
Välkommen dit och njut!
Och varmt välkommen till Öland Spirar!
Pia Axelsson, verksamhetschef Öland Spirar