Annons

Vanliga traktorer gjorde upp

För första gången arrangerades traktorpulling under Öland Spirar när det i Bettorp bjöds in till så kallat Farmers race , det vill säga traktorpulling med vanliga brukstraktorer. En och annan modifierad dök dock upp ändå, bland annat var det premiärkörning för Ghost Rider.
Bettorp • Publicerad 13 maj 2019
Claes Eklöv visade upp sin Ghost Rider för allra första gången.
Claes Eklöv visade upp sin Ghost Rider för allra första gången.Foto: Carin Svensson

- Vi provar det här nu vid Öland Spirar och det har kommit många, det är 25-30 stycken tävlande här idag säger Ulrica Karlber Rudén som tillsammans med Christian Rudén och Östra Smålands tractorpullingklubb arrangerar evenemanget.

Under dagen var det också många som passade på att komma och titta på tillställningen. Omkring 700-800 personer uppskattar Ulrica och Christian besökarantalet till.

Det var många som passade på att komma och titta på traktorpullingen på lördagen.
Det var många som passade på att komma och titta på traktorpullingen på lördagen.Foto: Carin Svensson
Annons

Under dagen fick publiken se mestadels ganska vanliga traktorer men de fick även se en världspremiär.

Vi har inte vågat gå ut med det för vi visste inte säkert om han skulle komma men för första gången någonsin startade Claes Eklöv med sin Ghost Rider, säger Christer.

Det är en modifierad traktor på cirka 3500 hästkrafter och med en artoncylindrig stjärnmotor från ett gammalt bombplan från andra världskriget.

Christian berättar att Ghost Rider kommer tillbaka när de arrangerar nästa traktorpullingtävling den 1 augusti. Då är det bara modifierade traktorer som tävlar. Så även under skördefestens evenemang.

- Ghost Rider har kanske 3500 hästar och de som tävlar då är de bästa vi har i Sverige och Norden och då handlar det om 7000-8000 hästkrafter, säger Christer.

Stefan Pettersson, Jörgen Petersson och Marcus Dahlman stod på prispallen i en av klasserna i ”Farmers race”.
Stefan Pettersson, Jörgen Petersson och Marcus Dahlman stod på prispallen i en av klasserna i ”Farmers race”.Foto: Carin Svensson
”Farmers race” är traktorpulling med vanliga brukstraktorer.
”Farmers race” är traktorpulling med vanliga brukstraktorer.Foto: Carin Svensson

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons