Annons

Vandraren har mycket att upptäcka på Öland

Inget ont utan att det för något gott med sig. Under pandemin fullständigt exploderade intresset för att vandra på Öland.
Öland • Publicerad 21 juni 2024 • Uppdaterad 28 juni 2024
Naturen, Alvaret och närheten till havet - Öland är fantastiskt för vandraren.
Naturen, Alvaret och närheten till havet - Öland är fantastiskt för vandraren.Foto: Peter Boström

Att vandra är ett sätt att både motionera och upptäcka. Öland kan verkligen erbjuda ”paketresor”. En förmiddag på en vandringsslinga som erbjuder både natur och ofta kultur också, sedan en eftermiddag med bad eller nöjen.

De bägge Ölandskommunerna berättar gärna om sina rundor på den gemensamma besökssidan www.oland.se/vandra. Här får du förslag på de allra enklaste och kortaste rundorna upp till de längsta och tuffaste.

Annons

Ölandsbladets tips på några av de mer lättillgängliga vandringslederna:

* Bödaskogen med strandbukten.

* Slottsskogen i Borgholm.

* Rällaskogen med Ekerum.

* Mörbylånga med Norra Viken.

”Om du är en av dem som vill njuta av livet, upptäcka natur och kultur, ge dig ut på äventyr eller bara återhämta dig på stranden, då är Öland din perfekta destination”, som Ölands Besöksnäring AB skriver.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons