GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Våldtog sin vän på semestern – ”Hörde inte att hon sa nej”

En man i 25-årsåldern från Växjö våldtog sin vän under en resa till Öland. Nu döms han för våldtäkt.
Öland • Publicerad 23 juni 2021
En man i 25-årsåldern från Växjö våldtog sin vän under en resa till Öland. Nu döms han för våldtäkt.
En man i 25-årsåldern från Växjö våldtog sin vän under en resa till Öland. Nu döms han för våldtäkt.

SVT Småland skriver att brottet ägde rum i våras i samband med en resa till Öland, då ett gäng ungdomar hade hyrt ett hus för att festa. 25-åringen och målsäganden medverkade på festen och kände varandra sedan tidigare.

När kvinnan skulle gå och lägga sig med vännen hon delade rum med, befann sig även 25-åringen i rummet. Han vägrade att lämna rummet trots att tjejerna bett honom göra det flera gånger.

Av domen framgår att mannen ska ha lovat kvinnorna att inte röra någon av dem och lagt sig i dubbelsängen bredvid målsägande. När den andra kvinnan somnat började han tafsa på målsägandes kropp och förde in två fingrar i hennes underliv. Flera gånger uttryckte kvinnan att hon inte ville att han skulle ta på henne.

Enligt mannen uppfattade han det som att målsägande ville kela med honom samt att han inte hörde att hon sa nej.

Tingsrätten bedömer kvinnans berättelse om trovärdig och den får även stöd av vittnesuppgifter. Mannen ska också senare ha bett om ursäkt via chattmeddelanden när denne konfronterats med brottet, vilket tingsrätten tar med i bedömningen.

Mannen döms till ett års fängelse för våldtäkt, mindre grovt brott. Han ska även betala 85 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Tingsrätten bedömer brottet som mindre grovt då det bland annat inte förekommit något våld och gärningen inte orsakade målsägande någon fysisk smärta.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer