Annons

Våldtäkt mot barn: Öländsk kvinna – läkarens besked om psykisk störning

Varken den 30-åriga öländska kvinnan eller hennes före detta sambo, som står åtalade för 382 fall av sexbrott mot barn, lider av någon psykisk störning.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga kommun • Publicerad 5 maj 2021
Varken den 30-åriga kvinnan eller hennes före detta sambo bedöms vara psykiskt störd.
Varken den 30-åriga kvinnan eller hennes före detta sambo bedöms vara psykiskt störd.Foto: Peter Boström

Det är P4 Kalmar som rapporter om att den så kallade paragraf 7-undersökningen mot de båda åtalade visar att de inte lider av någon psykisk störning. Därmed lär det inte bli tal om rättspsykiatrisk vård om de båda fälls för brotten de åtalas för.

Rättegången mot den 30-åriga förskolelärarinnan från Öland och hennes före detta sambo har pågått i drygt två veckor och ska enligt planen avslutas 31 maj.

Annons

Nu har resultatet från de rättspsykiatriska undersökningar som gjort kommit. Enligt läkaren som genomfört den så lider varken den 30-åriga kvinnan eller hennes före detta sambo av någon psykisk störning.

Paragraf 7-undersökningen handlade om att undersöka de båda åtalades psykiska status både idag och när de påstådda gärningarna begicks. Om en åtalad bedöms vara psykiskt störd kan rättspsykiatrisk vård utdömas istället för fängelse.

Men i det här fallet slår läkaren fast att ingen av de åtalade har eller har haft någon psykisk störning. Med andra ord kan de dömas till fängelse om de fälls.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons