GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Väktare tillbaka i staden – Ska förhindra trängsel

Ölands bevakningstjänst har haft uppdraget både i somras och under skördehelgen. Till Påsk är stadsvärdarna tillbaka på Borgholms gator.
Borgholm • Publicerad 29 mars 2021 • Uppdaterad 29 mars 2021
I påsk kommer väktare återigen agera stadsvärdar och påminna besökare om att hålla avstånd.
I påsk kommer väktare återigen agera stadsvärdar och påminna besökare om att hålla avstånd.
Foto: Kenth Jönsson

Borgholms kommun meddelar i ett pressmeddelande att de har anlitat stadsvärdar för att göra människor uppmärksamma på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och påminna om vikten av att hålla avstånd till varandra nu i påsk.

Vi har haft samma insats i somras och under skördehelgen och det har varit en uppskattad och effektiv åtgärd för att minska trängseln. Många vill fira påsk i vår kommun och vi vill göra allt för att det inte ska uppstå trängsel. Värdarna blir en bra påminnelse om att det är viktigt att vi inte slappnar av utan fortsätter att hålla avstånd för att eliminera riskerna för smittspridning, säger kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic i pressmeddelandet.

Ölands bevakningstjänst har tilldelats uppdraget efter en direktupphandling och deras insatser riktas mot centrala Borgholm.

Stadsvärdarna kommer vara på plats vecka 13 och 14, vardagar klockan 11-18 och helgdagar klockan 11-20.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer