Vaccineringen i Borgholm startad

85-åriga Nanna Davidsson i Borgholm var på tisdagsmorgonen en av de första i kommunen att vaccineras mot covid-19. Hon bor på Ekbacka 6 och har sett fram emot att ta vaccinet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 5 januari 2021
Nanna Davidsson, 85, blev först att vaccineras mot covid-19 i Borgholm.
Nanna Davidsson, 85, blev först att vaccineras mot covid-19 i Borgholm.Foto: Privat

– Det känns bra att få ta vaccinet nu, säger Nanna Davidsson som vaccineras av sjuksköterska Ulrika Petersson.

Under tisdagen startade vaccineringen mot covid-19 i Borgholms kommun och först ut är omsorgstagare på Ekbacka, Soldalen, Strömgården och Åkerbohemmet. Därefter vaccineras medarbetare inom äldreomsorgen, hälso- och sjukvård samt personer med hemtjänst och hemsjukvård. Även vuxna som bor tillsammans med en person som får hemtjänst prioriteras.

Den första leveransen av Pfizer och Biontechs vaccin till kommunen var på 100 doser och nästa vecka kan betydligt fler vaccineras.

– Det känns jättebra att vi är igång och vi ser att vi kommer kunna utföra den vaccinering som vi ansvarar för ganska fort. Vi får 250 doser nästa vecka och det är betryggande att vi snabbt kan skydda våra mest utsatta grupper. Att vaccineringen nu är igång ger stort hopp till oss alla, säger Lars-Gunnar Fagerberg, tf socialchef i ett pressmeddelande.

Målsättningen är att samtliga invånare i Kalmar län ska erbjudas vaccin mot covid-19 under det första halvåret av 2021.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.