unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Vaccin: De här får sin första dos i veckan

Alla som bor på särskilt boende i Borgholms kommun har fått den första dosen med vaccin. Den här veckan är det bland annat personer med hemtjänst som ska vaccineras.
Alla som bor på särskilt boende i Borgholms kommun har fått den första dosen med vaccin.
Alla som bor på särskilt boende i Borgholms kommun har fått den första dosen med vaccin.
Foto: Pressbild

Borgholms kommun meddelade under måndagen att alla som bor på de särskilda boendena Ekbacka, Soldalen, Strömgården och Åkerbohemmet har fått första dosen med vaccin mot covid-19. Den här veckan har kommunen fått 250 doser som ska ges till personer med hemtjänst, hemsjukvård och på gruppbostad.

Hemtjänsttagare som själva kan ta sig till hälsocentralen kommer under veckan att få ett informationsbrev om hur kontakt tas med hälsocentralen inför vaccination.

En omsorgstagare i kommunen har under hösten avlidit med bekräftad smitta och totalt har tio stycken varit bekräftade smittade.

I nuläget finns det en smittad på särskilt boende sedan förra veckan. Borgholms kommun går inte ut med namn eller område med hänsyn till den personliga integriteten.