Annons

Utvisas ur landet: Frun livrädd efter massivt våld – ”Behandlar mig sämre än djur”

Det blir ett långt fängelsestraff och sedan utvisning för den man som utsatt sin fru för omfattande våld.
Han döms nu för grov kvinnofridskränkning samt olaga hot och får betala skadestånd.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Mörbylånga kommun • Publicerad 5 maj 2021 • Uppdaterad 6 maj 2021
Våldet mot kvinnan pågick från slutet på december in i mars.
Våldet mot kvinnan pågick från slutet på december in i mars.Foto: coldsnowstorm

Mannen döms nu för sex olika punkter av brottsliga gärningar mot frun. Han fick uppehållstillstånd och kom till Sverige 19 december, bara dagarna därefter inleddes omfattande misshandel, till största del i hemmet.

Annons

Han döms till tio månaders fängelse av Kalmar tingsrätt för grov kvinnofridskränkning.

På grund av det allvarliga brottet och risken får återfall som bedöms som hög samt att mannen inte varit lång tid i Sverige utvisas han och förbjuds att återvända närmsta fem åren. Gör han det kan det bli ytterligare ett års fängelse.

Han döms även till att betala skadestånd till sin fru på 30 000 kronor.

Enligt domen har mannen ofredat frun med nedsättande, grova uttryck. Slagit henne över armar, ben och huvud – med händerna eller tillhygge.

Fruns trovärdighet bedöms som mycket hög, dessutom stärks fallet av fotodokumentation och vittnesuppgifter. Mannens uppgifter och invändningar bedöms som vaga och svårförklarliga.

Typexempel från julafton 2020: ”Antingen slog han med öppen hand eller med knuten näve. Fyra eller fem gånger vid tillfället. Smärta och blåmärken som följd.”

Mars 2021: Hon städade toaletten. Golvet var vått. Mannens strumpor blev blöta. Han slog henne med ett skohorn. Åtta–nio slag över kroppen.

Mannen döms även för olaga hot mot en person som han misstänkt för en sexuell affär med frun, ett vittne berättar att mannen hotade att:

”Skära denne i bitar, ta denne till Mörbylånga och där kasta honom så att ingen skulle kunna hitta honom”

Annons

Även här utdöms skadestånd, 5000 kronor.

”Skära denne i bitar, ta denne till Mörbylånga och där kasta honom så att ingen skulle kunna hitta honom”
Grovt olaga hot
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons