Utställningar och växtförsäljning lockar besökare till Himmelsberga

Ölands museum Himmelsberga är mötesplatsen för öländsk nutid och dåtid – en plats som erbjuder något för alla generationer.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Himmelsberga • Publicerad 12 maj 2022
Ölands- och Sydöstra Smålands Trädgårdsamatörer och Svenska Rosensällskapet/Sydostrosen är på plats med försäljning av olika växter.
Ölands- och Sydöstra Smålands Trädgårdsamatörer och Svenska Rosensällskapet/Sydostrosen är på plats med försäljning av olika växter.Foto: Ölands museum Himmelsberga

Himmelsberga är en dubbel radby, vilket betyder att det på båda sidor av den lilla bygatan ligger ladugårdslängor och att boningshuset ligger längre in på de kringbyggda gårdarna. I gårdarna finns hus och miljöer från 1700- och 1800-talet, med inredning och utrustning som hörde till livet på den öländska landsbygden. Här får du ta del av hur livet verkligen gestaltade sig för människorna som bodde här. Under Öland Spirar öppnar vårsalongen upp dörrarna.

– Vi ser fram emot att förhoppningsvis få arrangera ett mer normalt Ölands Spirar igen, och glädjer oss bland annat åt att kunna välkomna trädgårdsförsäljningen tillbaka, säger Julius Sääf, verksamhetschef.

Precis som tidigare år finns det mycket att beskåda i konsthallen. Det visas konst av olika slag samtidigt som en fotoutställning med EPA och dess förare visas av Benjamin Nørskov.

Fotoutställning med EPA och dess förare visas av Benjamin Nørskov.
Fotoutställning med EPA och dess förare visas av Benjamin Nørskov.Foto: Benjamin Nørskov
”Mixen med konst bör kunna tilltala många olika och det känns som vi har ett kul program i år med bra bredd och kvalité”
Julius Sääf, verksamhetschef

– Mixen med konst bör kunna tilltala många olika och det känns som vi har ett kul program i år med bra bredd och kvalité, säger Julius Sääf.

Ölands- och Sydöstra Smålands Trädgårdsamatörer och Svenska Rosensällskapet/Sydostrosen är på plats med försäljning av olika växter. I husen ses hantverksutställare hela helgen.

Kaffestugan och handelsboden håller öppet med särskilt vårutbud. I kaffestugan pågår fotoutställning av Bo Lundström och i svinhuset visas Anders Johanssons måleri.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.