Utökad meny hos Ölandschoklad
Den ser ut som en pizza, men får inte kallas för det. Hemligheten i maträtten scrocchiarella är en botten som tillverkas av surdegsbröd samt traditionell pizzadeg av vetemjöl.
– Det är ett italienskt bröd som är så antikt att det sträcker sig så långt bak som till romartiden, säger Magnus Bremefors.
Brödet som bakas ut till en kvadrat i måtten 54 gånger 26 centimeter skickas sedan in på bakning i stenugnen.
– Det gör att brödet blir luftigt och frasigt.
Brödet penslas med olivolja och därefter täcks bottnen med tomatsås och mozzarella, detta blir grunden.
– Tanken är att vi ska erbjuda både en vegetarisk scrocchiarella samt en med salami eller parmaskinka Det är en lite lyxig variant, det ska vara bra råvaror och det ska vara gott!
Linnéa Svantesson är anställd och har goda förhoppningar på den nya lanseringen.
– Det vi lägger på scrocchiarella är skivat efter beställning, så allt är fräscht. Jag tror det här kommer bli jättebra och det känns lite speciellt.