Annons

Utmattad säl fick hjälp till vattnet

Klockan 7.40 i morse kom larmet till SOS Alarm om att en utmattad säl observerats på land vid fågelskådarområdet i Eckelsudde.
Degerhamn • Publicerad 7 juni 2019
Sälen hade simmat runt i dyn och var medtagen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Sälen hade simmat runt i dyn och var medtagen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.Foto: Roland Andersson

Degerhamns räddningstjänst åkte till platsen och fann den medtagna sälen. Sälen ska inte ha varit så långt upp på land, men den var klart utmattad och kunde själv inte ta sig tillbaka till sundet.

– Sälen ska ha simmat runt i dyn och den var trött. Men räddningstjänsten hjälpte den till vattnet, berättar Linda Åkesson, larmoperatör vid trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Annons

– Men det verkar som det är oklart om den klarar sig.

Drygt två timmar senare kommer ett nytt larm men den här gången är det två sälar uppe på land, varav den ena verkar trött.

– Den ena kan ju vara samma säl som tidigare. Räddningstjänsten avvaktar nu och undersöker hur de ska gå vidare i ärendet, säger Linda Åkesson.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons