Annons

Upprörda läsarkommentarer om tiggeriförbud i Mörbylånga

När artikeln om KD:s motion om tiggeriförbud publicerades på Ölandsbladets Facebook-sida blev det en het debatt med 56 inlägg på några timmar. Några av kommentarerna följer här, flera finns att ta del av på Facebook.
Mörbylånga kommun • Publicerad 15 januari 2019
Många kommentarer, gilla-tecken, ilskna och gråtande gubbar lades in på Facebook när Ölandsbladet publicerade artikeln om tiggeriförbud på sidan.
Många kommentarer, gilla-tecken, ilskna och gråtande gubbar lades in på Facebook när Ölandsbladet publicerade artikeln om tiggeriförbud på sidan.Foto: Facebook

”Ingen ska behöva sitta och tigga. Förnedrande.”

”Eric Dicksson – vad har du för handlingsplan för att hjälpa tiggarna från utanförskap? Det är så enkel väg att gå vi förbjuder tiggeri istället för att lösa problemet.”

Annons

”Inte ett öre till tiggarna.”

”Om vi vill ha kvar dem så är det bara att fortsätta att ge dem pengar.”

”Eric Dicksson – men att ta brödet från munnen på en människa utan att se till att hen får bröd på annat sätt är långt, långt från vad kristna värderingar handlar om!”

”Finns väl inte mycket kristet kvar i KD. Det är bara att lyssna på EBT. Skyttedal ska vi inte tala om.”

”I detta fall låser man fast människor i utanförskap. Det är oftast organiserat och pengarna går inte sällan till någon annan än just den som tigger.”

”Men vajesus! Förbjud brottslighet istället då! Eller jobba mot trafficking på vettiga sätt. Man kan väl för i helvete inte förbjuda folk att vara fattiga!”

”Jag misstänker att KD inte pratat med dem som tigger om saken? Vad är deras perspektiv?”

”Det är här vi hamnar för att vi under 10 års tid sopat problemet under mattan. Det är korrekt att vi inte kan förbjuda fattigdom, men då absolut inga andra fungerande förslag finns förutom de vanliga flosklerna så blir resultatet ett förbud. Skulle det dyka upp en fungerande idé ang hur det skulle kunna göras på ett bättre sätt så är det ju bara att ta bort förbudet.”

”Jag blir uppriktigt ledsen av att läsa detta, bedrövligt!”

”Usch. Jag skäms. Vilken inskränkt syn. Den vittnar om naiviteten kring den här frågan och eg alla andra frågor där svenskar som lever gott, utan svält, förföljelse mm uttalar sig om ”att människor som kommer hit ska helst åka hem och få hjälp i sitt hemland.” Säger mycket om okunskapen hos den som uttalar sig. Dessutom, en vettig förälder förklarar väl för sina barn och visar hur man kan hjälpa någon som sträcker ut en hand?”

Annons

”Jättebra!”

”För att återkopplas till artikeln, En kristdemokrat som inte sträcker ut en hjälpande hand till sin nästa.. Helt obegripligt.”

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons