Unik installation på sydöstra Öland

När kommunen lämnade sydöstra Öland i sticket tog Kent-Olof och Annicka Nord saken i egna händer. Nu kan vem som helst ladda sin elbil hos dem.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Stenåsa Camping • Publicerad 14 maj 2022
Kenth-Olof och Annnicka Nord på Stenåsa Camping har installerat en laddstation för att möta behovet från dem som kör elbil. ”Vem som helst kan komma hit och ladda sin bil, våra gäster på campingen men också alla andra.”
Kenth-Olof och Annnicka Nord på Stenåsa Camping har installerat en laddstation för att möta behovet från dem som kör elbil. ”Vem som helst kan komma hit och ladda sin bil, våra gäster på campingen men också alla andra.”Foto: Maria Wiell

– Mörbylånga kommun har installerat flera laddstationer på västra sidan, men ingenting på den här sidan av ön, säger Kent-Olof Nord på Stenåsa Camping.

Han är inte sur och tvär men säger ”de kan ju gärna få ha lite dåligt samvete, i alla fall” där han står vid den splitternya laddstolpen på den egna campingen.

Det är bara några dagar sedan den var klar och kunde börja användas. Det har varit en hel del jobb och kostat en bra slant med dragning av fiber och annat, men Kent-Olof och Annicka vill erbjuda sina gäster de tekniska möjligheter som det finns allt större behov av.

– Vi valde dessutom att placera laddstolpen så att inte bara våra gäster skall kunna använda den. Den står så att vem som helst kan köra ner hit och ladda sin bil, kanske ta en fika och en stunds paus hos oss under tiden.

Det innebär också att boende på sydöstra Öland nu har en näraliggande plats där de kan ladda sina elbilar.

– Med en enkel app betalar man för den el man använder, på så sätt slipper vi att ha något bekymmer med betalning vilket underlättar för alla, säger Kent-Olof Nord.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.