Annons

Unik hemmaspelning för Borgholmsbandet

Framåt midnatt steg Borgholmsbandet Rave the reqviem in på scenen på Borgholm 11:2 och mötte en entusiastisk hemmapublik. Förra gången de spelade på hemmaplan var på Crazy heaven 2014.
Borgholm • Publicerad 18 februari 2019
För första och enda gången, förklarade Filip Lönnqvist, hade Rave the reqviem två vokalissor på scenen samtidigt.
För första och enda gången, förklarade Filip Lönnqvist, hade Rave the reqviem två vokalissor på scenen samtidigt.Foto: Carin Svensson

Driften av Borgholm 11:2 sköts av samma människor som drev Crazy heaven, Ulf och Ann Olsson, och Ulf hade bara en sak att tillägga efter Rave the reqviems spelning i lördags kväll:

– De spelade hos oss först, förra gången de uppträdde i Borgholm, och jag sa det redan då, kom ihåg var ni såg dem först!

Annons

Nu ligger bandet på den tyska topplistan och spelar sällan hemma och oftare utomlands.

– Det är härligt att vara tillbaka i Borgholm, det är alltid kul att spela här, i hemstaden, sa sångaren Filip Lönnqvist som, liksom trummisen Frank Petersson, är uppvuxen här.

Filip Lönnqvist, sångare i och grundare av Rave the reqviem, tyckte det var roligt att spela på hemmaplan igen.
Filip Lönnqvist, sångare i och grundare av Rave the reqviem, tyckte det var roligt att spela på hemmaplan igen.Foto: Carin Svensson

Lördagskvällens spelning var speciell eftersom bandet, för första och sista gången - enligt Filip Lönnqvist, hade två vokalissor på scenen samtidigt. För där fanns nämligen såväl deras nya vokalissa, Jenny Fagerstrandh, och deras tidigare, Filips mamma Carola Lönnqvist. Och för henne var detta också ett officiellt avsked till Rave the reqviem-publiken.

– Men eftersom jag inte kan sluta att stå på scenen, så kommer jag tillbaka någon gång, sa Carola efter att ha framfört en specialskriven låt och avtackats med några ord av Filip och en stor blombukett.

– Vi ska snart börja på ditt soloprojekt, sa Filip till henne.

Carola Lönnqvist sjöng i lördags för sista gången med bandet.
Carola Lönnqvist sjöng i lördags för sista gången med bandet.Foto: Carin Svensson

Under kvällen spelade bandet låtar från samtliga sina tre album varav det senaste kom ut i slutet av oktober.

Hemmapubliken fyllde dansgolvet framför scenen och borden runt omkring och hängde entusiastiskt med i alla låtar, klappade takten, dansade och applåderade stort. När Rave the reqviem efter sista låten gick ut från scenen hann de inte lämna den förrän ”en-gång-till-applåderna” satte igång ihärdigt och taktfast.

– Rave the reqviem kommer inte att spela i Borgholm på ett tag nu men ni är välkomna till Berlin om ni vill se mer, sa Filip sedan, när publiken hade fått några låtar till.

Rave the reqviem framförde låtar från samtliga sina tre album vid spelningen på Borgholm 11:2 på lördagskvällen.
Rave the reqviem framförde låtar från samtliga sina tre album vid spelningen på Borgholm 11:2 på lördagskvällen.Foto: Carin Svensson
Carola Lönnqvist framförde som avslutning ett solonummer med ackompanjemang av trummor av Filip Lönnqvist och Frank Petersson. ”Det är en vacker, symfonisk låt och det är här hon kommer till sin fulla rätt, det är här hon skiner”, sa Filip när han presenterade numret.
Carola Lönnqvist framförde som avslutning ett solonummer med ackompanjemang av trummor av Filip Lönnqvist och Frank Petersson. ”Det är en vacker, symfonisk låt och det är här hon kommer till sin fulla rätt, det är här hon skiner”, sa Filip när han presenterade numret.Foto: Carin Svensson
”Hon har fått stå ut med oss slynglar på turné i Ryssland och andra ställen, hon har sovit på tåggolv och blivit väckt av rysk militär med vapen och hundar. Tack för att du har stått ut med allt, för bandet.” sa Filip Lönnqvist när hans mamma tillika bandets före detta vokalissa avtackades officiellt på lördagskvällen.
”Hon har fått stå ut med oss slynglar på turné i Ryssland och andra ställen, hon har sovit på tåggolv och blivit väckt av rysk militär med vapen och hundar. Tack för att du har stått ut med allt, för bandet.” sa Filip Lönnqvist när hans mamma tillika bandets före detta vokalissa avtackades officiellt på lördagskvällen.Foto: Carin Svensson
På lördagskvällen uppträdde Borgholmsbandet Rave the reqviem på Borgholm 11:2 för en uppskattande hemmapublik.
På lördagskvällen uppträdde Borgholmsbandet Rave the reqviem på Borgholm 11:2 för en uppskattande hemmapublik.Foto: Carin Svensson
Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons