Unik butik i det lilla formatet på hamnplanen

I början juni förra året öppnade Ulrika Lundberg en helt ny butik på hamnplanen i Färjestaden. Då tog en ny era i hennes liv fart.
Färjestaden • Publicerad 21 mars 2019
Ulrika Lundberg syr själv toppar och tunikor med beteckningen Selma handmade on Öland. Till sin butik Selma edc välkomna hon kunder som vill ha det som är en aning unikt.
Ulrika Lundberg syr själv toppar och tunikor med beteckningen Selma handmade on Öland. Till sin butik Selma edc välkomna hon kunder som vill ha det som är en aning unikt.Foto: Maria Wiell

I den lilla butiken som Ulrika har namngett efter sin katt Selma finns kläder som är inköpta och sådana som Ulrika själv har sytt.

– Jag har inte så många av varje plagg, det skall vara lite unikt det man handlar här. Tillsammans med smycken, sjalar och hårsnoddar kan man sedan komplettera och forma sitt eget plagg, säger Ulrika.

När hon öppnade Selma edc blev det en ny era i hennes liv. När hon var ung arbetade hon en tid på Kapp-Ahl men utbildade sig sedan och arbetade som inköpschef på ett företag i Kalmar.

– Nu passade det att göra något annat och jag älskar kläder. Jag är också väldigt förtjust i att spontanshoppa och det kan man göra upp till en viss gräns. Därför har jag satt mig före att ingenting som jag säljer skall kosta mer än 600 kronor.

Ulrika tycker att det är roligt att kunna marknadsföra de kläder som hon själv syr som ”handmade on Öland”. Hon beskriver också sitt utbud i affärens namn Selma edc, där edc står för every day clothing. Vilket kan översättas till ”kläder för varje dag”.

– Färjestadsborna är lite svårflörtade men jag hoppas att många kommer på besök på Tjejkvällen och att fler och fler upptäcker vad jag har.

Hittills har Ulrika haft öppet onsdag-lördag och hennes mål är att kunna ha butiken öppen året runt.

Accesoarer av olika slag finns hos Selma edc, allt från halsband och ringar till armband, hårsnoddar och sjalar.
Accesoarer av olika slag finns hos Selma edc, allt från halsband och ringar till armband, hårsnoddar och sjalar.Foto: Maria Wiell
Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.