GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ungdomar erbjuds sommarjobb och busskort

Borgholms kommun har beslutat att alla ungdomar i kommunen som söker sommarjobb kommer att erbjudas detta. Dessutom blir det gratis busskort i sommar.
Borgholms kommun • Publicerad 4 mars 2021
Borgholms kommun har beslutat om en satsning som gynnar ungdomarna i kommunen.
Borgholms kommun har beslutat om en satsning som gynnar ungdomarna i kommunen.
Foto: Arkiv

Borgholms kommun skriver i ett pressmeddelande att alla ungdomar mellan 15 och 17 år som är folkbokförda Borgholms kommun, och söker feriearbete kommer att erbjudas sommarjobb. Detta beslutades på tisdagen av kommunstyrelsens arbetsutskott. Klart är även att ungdomar från årskurs sex till och med de som slutar andra året på gymnasiet skrivna i Borgholms kommun erbjuds gratis busskort även i sommar.

”Sommarjobb, så kallat feriearbete, är en viktig satsning på våra ungdomar. För många ungdomar är sommarjobbet det första riktiga jobbet och en värdefull erfarenhet inför det framtida yrkeslivet. När man har fått in en fot i arbetslivet är möjligheterna många. Man får en bild av hur en arbetsplats fungerar, skaffar sig erfarenheter, nya kontakter och en merit på sitt CV”, skriver kommunen i pressmeddelandet och fortsätter:

”På grund av coronapandemin kan det i sommar vara extra svårt att få sommarjobb. Nu är det viktigare än någonsin att sprida hopp efter ett tufft år och ge ungdomar en meningsfull sysselsättning under sommaren”.

Borgholms kommun kommer bland annat att erbjuda jobb på Ölands museum Himmelsberga, på Gata/park och de har även ställt frågor till föreningar i Borgholms kommun om de har möjlighet ta emot sommarjobbare. Bland annat har Ria och IFK Borgholm visat intresse.

Det är även klart att Sommarlovskortet delas ut även i år.

”Vi är glada att kunna göra den här satsningen även i år. Busskortet underlättar för ungdomar att ta sig till och från sommarjobb, kompisar och stan”, skriver kommunen i pressmeddelandet.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer