unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Två anhållna efter rånet - hotade ägarfamiljen

En man i 60-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern är anhållna misstänkta för medhjälp till grovt rån. Rånarna hotade enligt polisen ägarfamiljen att öppna butiken.
Ica i Böda rånades natten till söndag. Två personer är anhållna misstänka för medhjälp till grovt rån.
Ica i Böda rånades natten till söndag. Två personer är anhållna misstänka för medhjälp till grovt rån.
Foto: Jan L Lindgren

Natten till i söndags väcktes ägarfamiljen till Ica i Böda av en grupp rånare. Rånarna tvingade ägarna att öppna butiken.

– Ägaren och hans familj har utsatts för hot och rånarna har på så sätt fått tillträde till butiken, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Rånarna flydde sedan i en bil söderut och en polispatrull var snabbt på plats och tog upp jakten. Flyktbilen krockade strax före 01.30 i ett träd strax söder om Borgholm.

– Vi var hack i häl på dem när de försvann ur bilen ut i terrängen, men de kom tyvärr undan, säger Loeffel.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

I den kraschade flyktbilen har polisen gjort fynd som gör att de misstänker att minst en av de som flytt är skadad.

En omfattande polisinsats inleddes där helikopter, drönare och hundpatrull användes. Polisen kontrollerade också fordon som skulle ta sig över Ölandsbron vilken gjorde att det blev många timmar långa köer på Öland under söndagen.

Platsen där rånarnas flyktbil kraschade i ett träd strax söder om Borgholm.
Platsen där rånarnas flyktbil kraschade i ett träd strax söder om Borgholm.

– Vi sänkte hastigheten på olika vägar och många fordon kontrollerades. Ett antal bilar vände när de såg kontrollerna och då var vi tvungna att följa efter och kontrollera dem.

– Insatsen var väldigt omfattande eftersom det var ett väldigt grovt brott, bland annat på grund av tillvägagångssättet.

– Vi kan bara beklaga att det ställde till problem för en del i trafiken, säger Loeffel. Men det är inget vi kan ta hänsyn till.

Ingen misstänkt greps på platsen där flyktbilen kraschade, men lite senare under söndagsförmiddagen kunde en man i 60-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern gripas och anhållas misstänkta för medhjälp till grovt rån.

– De greps igår förmiddag i anslutning till Borgholm. Jag kan inte gå in på hur vi kom fram till att de var misstänkta.

Tidigt på söndagsmorgonen, klockan 06.45, fick polisen in anmälan gällande ett inbrott vid Sjöstugan i Borgholm. Okända gärningsmän ska ha brutit sig in i caféet och sedan tagit med sig ett kassaskåp från platsen.

Polisen utreder om det finns ett samband mellan inbrottet, rånet i Böda och trafikolyckan i Borgholm.

Jakten på ytterligare misstänkta rånare fortsätter idag och Robert Loeffel uppmanar alla på Öland att höra av sig om de sett något som verkar misstänkt.

– Vår grova brottsutredning fortsätter för fullt och det kan vara så att rånarna finns kvar på Öland. Därför vill vi att alla som sett något som kan verka misstänkt att höra av sig till oss. 114 14 eller 112 om det är brådskande.